Alıntı hanci.06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Asla öyle bişey kast etmedim etmemde hakaret vari sözlere hiç gerek yok nerden çıkardınız anlamadım ..söylediklerinizede saygı duyuyorum.
Gelelim konuya benim yazımı alıntı yapıp bu polemiği başlattığınız ana dönerseniz eğer orada aşınmış motora yağı kalınlaştırarak sadece günü kurtarır dediğimi anlarsınız okumadığınızı yada anlamadığınız düşünüyorum çünkü hiç alakasız bi şekilde harareti önler çok kral yağ diyerek cevapladınız şimdi ise
Ben pompaydı vs kast etmedim diyosunuz ama o yazıda ben bunları kastetmiştim
V8 bi motora helede bu yaşlarda bu kmlerdeki araçlara sizinde dediğiniz gibi w30 üzeri konmalıdır aksini iddia etmedim
İlk değer w yani winter soğuk derecesidir 10 yağın akışkanlığını gösteren değerdir yüksek performanslı araçlarda soğuk iklimlerde sağlıklı start için gerekli değerdir
İkincisi ise motorun optimum ısıya ulaştığındaki ısısı ve akışkanlığı gösteren değerdir
Son olarakta ben 10/60 olmaz demiyorum ki başı sonu belli tartışırsak eğer daha iyi anlarız birbirimizi kurtarmaz diyorum sizi servisleri ve yarışçıları değil yukarıda bahsettiğimiz aracı ..

Aradığım huzur sendin sende gittin geriye dağ taş kalan..
Yaw yağ SAE numarasından yağ kalınlığını nası çıkarıyorsun hocam ben onu anlamıyorum işte
O senin de bildiğin gibi, soğuk ve sıcak değeri...
Örnek olarak daha dün 5w30 iki çeşit yağ inceledim, biri bal kıvamı biri su gibiydi
Siz paylaştığım linki okuyun, gerçek bilgi orada var...
Ben bu araçda yağ basıncının aşırı ısıdan düştüğünü sanıyorum ve sübap sesi de kalitesiz aşırı ısınmış yağdandır diyorum, dedim daha doğrusu konunun başında...

Alıntı yaptığım mesajınızı okuyun, o servis işi bildiği için, ısınınca yağ basıncını düşürmeyecek yağ önermiş... Siz kalınlık demişsiniz... İşte polemik burada başladı, kalın yağ önermemiş, kaliteli yağ önermiş adamlar...
Konunun başından beri yazdıklarımı okuyun... Arkadaşın tek problemi aşırı ısı ve yağının vizkozitesinin bozulması... Göstergede görmese veya görüp buraya yazmasa bile mevcut bir harareti var, en azından bahsettiği durumlarda motoru gördüğünden aşırı aşırı sıcak...

Anlaşamadığımız bu sae değerleri... O da linke detaylıca açıklanmış...