Önemli olan karar verip ilk adımı atmak.
Sıradan bir özenti değildi, her şeyden önce hayatımı değiştirmeye hedeflendim, önce yelken kulübüne girip yelken eğitimlerine giriştim, ardından ADB ve KMT belgelerinin aldım hemen ardından da tekneyi aldım. Tekneyi alırken de öyle "en ufak tefek tekneden başlayayım, işi öğreneyim alışayım..." falanla da değil, Dünya turuna hangi ideal tekne ile çıkılır sorusunun net karşılığı olan 46 fit' te karar kıldım. İlginçtir ki acemi olan insanların tavsiyelerinin tam tersine Yılların tecrübelerine sahip kaptanlar ; " hedefinde ne varsa, ne yapmak istiyorsan o tekneyi al " dediler. İyi ki de onları dinlemişim. Bütün bu olup bitenler 1,5 ay içinde gerçekleşti. Almış olduğumuz tekne ile 9 gün 9 gece yol alarak Adriatik, İona, Ege ve Marmara' da değişik hava şartlarında kendi teknemizde tecrübeler edindik, üstelik bir gece 45-50 knotluk bir fırtınaya bile yakalandık, sabaha kadar mücadele verdik. Şimdi, hedefimde bu forumda açtığım o konu gibi 1,5 - 2 yıl sonra Dünya turu başlangıcı var. Sence hazırlanmak için yeterli zamanım olur mu ?![]()
Yoksa hala; "öyle hayal etmekle olmuyor bu işler..... " diyenlere göre, kendime mi gelmeliyim...