serkan o nasıl wj arkadaş ya....güle güle kullan...nazar boncuğu tak...
yıldırım abi kaplanmış haliyle foto yok mu...ne renk nasıl kumaş
Yazdırılabilir Görünüm
serkan o nasıl wj arkadaş ya....güle güle kullan...nazar boncuğu tak...
yıldırım abi kaplanmış haliyle foto yok mu...ne renk nasıl kumaş
Diyoruz sana amerikandan vazgeçme diye, tutturdun bir capon gidiyon.
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
he can... jiminin sana bakım masraflarını burdan yazmayayım...
yıldırım arkadaşım tecavüz kaçınılmaz ; ama netice iyi olunca yorgunluk gidiyor değilmi?takipteyim;detaylar çok önemli...yutubbe :) videodan daha güzel ....
Eklenti 1107Eklenti 1108Eklenti 1109Eklenti 1110Eklenti 1111 kenarları kıvrılmamış boşluklar açılmamış halde tavan döşemesi
kaplama yapılmış fakat
Eklenti 1112Eklenti 1113Eklenti 1114Eklenti 1115Eklenti 1116
kumaşın kalınlıgı ortalama 2,5 mm ve bahçamizin sahipleri minik süt kedilerimiz
Eklenti 1117Eklenti 1118Eklenti 1119Eklenti 1120Eklenti 1121
kaplanan tavanın boşlukları açılarak kumaşı arka tarafa gerilerek kıvrılmış hali bunu yapmasam kumaşı arkaya kıvırmasam sıfırdan kessem de olurdu fakat böylesi daha uzun ömürlü olacagını düşündüğüm için ben bu şekilde çalıştım biraz karışık görünebilir fakat ön yüzünü görünce bana hak vereceksiniz.
Veee ön yüz .Bana göre on numara oldu eski hali berbattı tavan bezi kafamın üstünde cibinlik gibi sallanmaya başlamıştı,şimdi yeni gibi oldu hiçbir potluk veya göze kötü görünecek bir durum oluşmadı kumaşımda eski kumaşın bir ton kadar koyusu oldu renk de çok farktetmedi.nasipse yarın arabaya monte edecegim onunda fotograflarını paylaşacagım.biraz yoruldum ama bence degdi.Eklenti 1127Eklenti 1128Eklenti 1129Eklenti 1130
bencede değmiş döşemeciye yaptırsaydınız ancak bu kadar düzgün olurdu oda kumaşları belki içe çevirmezdi en güzel tarafı içe kıvrılmış olması.kenarlardan hoş durmuyor orijinali press baskı olduğundan...güle güle kullanmak nasip olsun.kediler (tüylümgiller)çok şeker bizdede 2 tane var biri abadi diğeri abuzer dünya tatlıları stres toplarımız :)
Aracıma yağ değişiminde 10/40 castrol magnatec yağ koyduk.Sanki çalışması biraz daha sessizleşti..Ama sanayıdeki ustalar 10/60 catrol full sentetık yağ koyarsam daha iyi olacagını söylediler. Bende internette daha önce bikaç yazı okumuştum genel olarak motor km olarak yüksek olan araçlarda önermyorlardı.O yüzden 10/40 koyduk.Siz ne düşünüyorsunuz 10/60 yağla ilgili?
Beğenmiş olmanıza sevindim çok teşekkür ederim hani bizimkisi amatör bir çalışma oldu elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım zaten bu kadar zahmetli olacagınıda hiç tahmin etmemiştim fakat iyi bir tecrübe oldu keşke bu sarkmalar oldugunda hiç bally filan kullanmasaymışım onu gördüm benim bu tecrübem diger arkadaşlara örnek olsun isterim.
Tavanınız sarkarsa sakın bally ya da bir başka yapıştırıcı kullanıp yapıştırmayın onun yerine bırakın sarksın daha iyi edersiniz bally veya bir başka yapıştırıcı dokusu bozulan kumaşı bir müddet tutturuyor fakat sürdüğüniz yerden ve andan itibaren tavanın kendisinin işini bitiriyor.
Kediler bizim bahçenin asıl sahipleridir ve her sene 6/7 tane yavru kedimiz mutlaka olur.
Aracın orijinal kumaşı en az 4/5 mm civarında süngerli bir kumaştı şimdiki daha ince ve süngersiz ayrıca deliklerin olduğu bölümlerde genelde arka tarafı boş bıraktım kumaşla desteklemedim şu an tavanın tablası üzerinde 2,5 mm lik bir kumaş söz konusu eskiye göre aslında daha ince bir kumaş var,fakat yinede montaj aşamasında bazı sıkıntıların olabileceği ihtimali var tabiki,:confused:bu ihtimal benimde kafamı kurcalamıyor desem yalan olur kumaşı arka tarafa katladım ve özellikle kenarlarda mecburiyetten süngerle takviye tadilat yaptım birde kumaşı bu tadilatlı kenarlardan iyice bastırarak presleyerek arkaya katladım bu durumda sırt ve kenarlarda doğan ek kalınlığı kullandığım kumaşın orijinale göre 2/3 mm daha ince olması nedeniyle kurtaracağını düşündüm :rolleyes: şu aşamada vida delikleri hiç aklıma gelmemişti beni düşündüren tek şey kenarların nasıl görüneceği ve özellikle tavanın montesinde arabanın direklerinden destek alındıgı için dirsek içlerine kenarların tam oturup oturmayacağı bu durumda belki vidalarda sürpriz yapabilir,bakalım yarın ola hayrola inşallah yarın sıkıntısız bir montaj beni bekliyordur.
Yagmurdan gözümüzü açamıyoruz bardaktan boşanırcasına yagmur yağıyor aylardan Haziran ama havalar eylül ekim ayı gibi havalara ne oluyor anlamak zor,bende kapalı garaj ortamı yok bu gidişle ben bu tavanı bu günde takamayacağım herhalde
Direksiyon amortisorunu degistirdim bugun. Uzun zamandir aklimdaydi atladim hep:) islevini o kadar yitirmeye baslamisti ki anlatamam...rezalet otesi bir durumdaydi gordugunuz gibi! Sifir araba gibi oldu valla, ne bosluk kaldi ne birsey...cok ucuz bir parca arkadaslar, kontrol edin siz de ZJ'lerinizi degistirin bu duruma gelmisse
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...cc154e47b2.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...d9bb7713af.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk
Çok iyi yapmışsınız, önemli bir parcayı yenilemişsiniz.
Vıcık vıcık yağ içinde kalmış zaten
Direksiyon amortısörünün bozulmasının belirtileri nelerdir?
mert bugün fuatla görüştüm komple tamir kiti için 950/1000 tl gibi bir rakam gerekir dedi benimse kırılan parça bir adet locator işte fotosuda burda ve mopar web sitesinde sıfırı 17 dolar kargoyla beraber 55 Eklenti 1144Eklenti 1142Eklenti 1143 dolara geliyor bunun daha ucuza buralarda çıkmasını bulamazmıyız.
Valla muhtesem abiye sol sofor tarafinin parcalarini yollamaistim aylar once orda kopyalamayi deneyecekti . bu parca saglam.olarak icinde.bar galiba bi irtibata gec onunla. Hatirlayamadim tam parcayi
muhteşemde mi var hemen yarın kendisini arayacagım şu an çok geç oldu peki o parçalar muhteşem de duruyormu hala .
inşallah bakıcaz yarın eger elinde duruyorsa çok iyi olacak
işte benim sunroof içini merak edip onuda söktüm tam yedi adet büyük somunu var bunları sökünce lak diye kafanıza geliyor ben tek kişi çalıştıgım için zorlandım çünkü agır bir malzeme ve birde saga sola takmadan arabanın içinden çıkarmanız gerekiyor.içeride raylar üzerinde artık yağlar zamanında içeri girmiş çer çöp birde kaç yılın arabası haliyle toz vardı biraz dikkatle inceleyince bazı hareketli parçalar artık eskimiş ve laçkalaşma noktasına gelmiş oldugunu gördüm hatta bir kaç hareketli parçanında sagında solunda eski kırıklar var ama ne kırılan parçası kalmış nede neyin nerden koptugu belli degildi en azından içerde ne oldugunu gördüm gazla yıkadım fırçayla temizledim ve sildim tekrar yerine taktım fakat bu arada acemilik bende locatoru kırmışım ona canım sıkıldı,şimdi sunroof yukarı aşagı içeri dışarı normal çalışıyor fakat içeri giden sunroofu dışarı çekerken sunroof sapıtıyor ve takılıyor o nedenle hem üzüldüm hem Eklenti 1163sinirlendim fakat yapacak bir şey yok.tamir kiti buldugumda tekrar söküp tüm hareketli parçaları yenilemek üzere yeniden sunroofu yerine taktım ve tekrar kurdum fakat eskidende pek kullanmadıgım sunroofu şimdi yeni tamir kiti gelinceye kadar fazla kurcalamadan sadece cam tavan olarak kullanacagım.Eklenti 1160Eklenti 1161Eklenti 1162
muhteşem o takımı kullanmış mert ,sonra kopyalama işini yapacak kişide şehir değiştirmiş.
yıldırım arkadaşım geçmiş olsun hala tavan takılmadı değilmi?
inşallah aradığın parçayı bulursun.
Çok sağol ilhan,yok daha tavanı takamadım tavanı sökünce sunroofuda elden geçireyim dedim aslında çok da kullandıgım bir şey degil ama merak işte el atmadan duramadım zaten sunroofun perdesinide kaplayayım istiyordum fakat perde şurda dursun sunroof beni hem yordu hem de moralimi fazlasıyla bozdu öncelikle eşşek ölüsü gibi agır bir malzemeymiş tek başıma aynı gün sök sistemi kontrol et temizle kırık dökük varsa malzemeleri ayıkla sistemi tekrar kur ve yagmura yakalanmadan aynı gün tak valla dibim çıktı ikincisi malzemeler deforme olmuş ve yıpranmış artık malzeme yorgunlugu noktasına gelmiş onu gördüm zaten sık kullansam şimdiye çoktan su koyverirmiş ama çok kullanmadıgım için beklemiş fakat ne yapayım canımdan öte degil ya şu an yukarı aşşagı çalışıyor içeriyede gidiyor fakat geri gelirken gelmiyor orada kalıyor ebaydan ,mopardan,ve chreyslerden araştırdım bunların tamir kiti varmış sag kanal sol kanal tüm hareketli ve sabit parçalardan oluşan bu kiti alırsan sunroofu sıfıra çıkarırsın şu an hazır bulamadım fakat bulup o şekilde yenilemeyi düşünüyorum ankara ve ıstanbulda ki çıkmacılar komple sunroof kasasıyla beraber çıkma satıyor eşek yüküylede para alıyorlar ama garantisi yok çıkmada benimkinden daha düzgün olacak degildir mutlaka bende tertemiz temizledim yeniden kurdum ve tekrar taktım ne yapalım bu da böyle olsun,
tavan döşemesini hem bu yüzden geciktirdim hem de şu sıralar havalar müsaade etmedi yağmurdan gözümüzü açamadık bu haftada benim iki kızımın ikisininde mezuniyet törenleri üst üste geldi biri üniversiteyi bitirdi biri eskinin deyimiyle ortaokulu,her gün birinin balosu birinin kep töreni yok diploma töreni bu hafta sonuna kadar tüm meşguliyetimiz bu,cumartesi günüde benim meslektaşlarımın (emekliler ekibi ) Konya toplantısı var ona katılmam şart hızlı trenle konyaya gidecegim ancak pazar döndüğümde tavanı halletmeyi düşünüyorum,eger bir sürpriz daha yaşamazsam şimdilik plan bu bu arada arabaya tavansız da alıştım
ALLAH KOLAYLIK VERSİN İŞİN ZOR YILDIRIM ARKADAŞIM.....kapalı alanın olmaması;malzeme yorgunlukları;merak;titizlik;işten anlama ;nedeniyle iş uzuyor esasında insanın eliden tamir işlerinin gelmemesi daha iyi becerikli olmak bazen dezavantaj oluyor işin hiç bitmiyor hem kendinin hemde çevrenin işleri :) tekrar sabırla kolaylıklar diliyorum acele etmeden ....
Arabayı aldığım günden beri harcamaya devam ediyorum. manifoldun üzerine sarkan oksijen sensörü kabloları yanmış ve 2 sensör de lastik gibi erimiş. 2 si de yenilendi, tüm tesisat değişti. Termostat ve contası sıfırlandı. Tps sensörü değişti, arka dif. ayarı tekrardan yapıldı.