Selamlar Herkese

29 Ekim 2016 tarihli 29872 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında yapılan düzenleme ile Tescil plakası araç üzerinde bulunmayan veya farklı yere takan sürücülere 95 Türk Lirası idari para cezası verilir gibi bir uygulamayla dün itibari ile tanışmış olduk. Yine yönetmelikte şöyle diyor Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 427 Türk Lirası idari para cezası verilir 7 gün süre tanınır.
Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca Araç Muayene İstasyonlarının Açılması, İşletilmesi ve Araç Muayenesi Hakkında Yönetmelik kapsamında, yeniden belirlenen ve 03/07/2017 tarihinden itibaren uygulanacak olan "Araç Muayene Kusur Grupları" içerisinde Yönetmelikte belirtilen nitelik ve ölçülere uygun olmayan plakalar, araç muayenesi sırasında "Ağır Kusur" olarak kabul edilecek ve plakalar standartlara uygun duruma getirilinceye kadar araçların muayenesi yapılmayacaktır.
Yönetmeliklerde açıkça yazmamasına rağmen anladığım kadarıyla standart plaka ölçüsü de Genişlik 11 cm , uzunluk 52 cm olacak.
Dolayısıyla bizden bazıları ciddi sorunlarla karşılaşacak gibi. Örneğin benim iki plakam da kare plaka diye tabir ettiğimiz daha kareye yakın ölçülerde plaka. Ayrıca ön plaka ortada vinç olması sebebiyle aracın sol ön tarafında(Sürücü tarafında) Eğer plaka yeri orta olarak şart koşulursa sanırım vinçten de vazgeçmek zorunda kalacağız.
Benin edindiğim bilgiler böyle. Görünüyor ki bir çoğumuz Trafik tescil yollarına yeni plaka bastırmak için düşeceğiz.

Sizde farklı bilgiler var ise paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar