Toplam 28 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: LPG sistemi taktırmaya değer mi ?

Hybrid View

Üye Monachus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Ergun abinin yazdığı nedenlere ek olarak ben de kendi nedenlerimden dolayı gerekli görmüyorum, gerçek anlamda değeceğini düşünemiyorum...

Artık Jeep'im yok ama yüzlerce mühendisin yılların birikimiyle ve ısrarla benzinli ya da dizel motor teknolojisine sadık kaldığı Jeep'lerde LPG kullanmak benim mantığıma aykırı. Hiç bir zararı olmadığı gibi bir gerçek söz konusu olabilir, ama nedense pek güvenilir bulmuyorum..

Ayrıca her ne kadar aynı zamanda bir keyif unsuru olsa da araba benim için her şeyden önce pratik olmalı..

Şahsen pek sevmemekle beraber illa ki şu veya bu nedenden dolayı bir AVM otoparkına girmem gerekiyor düzensiz aralıklarla, LPG'li bir aracı sokacaklarını hiç sanmıyorum, sorduğumda almadıklarını söylüyorlar, herhalde hepsinde aynı uygulama vardır herhalde ...

Ayrıca kapalı feribotlara almıyorlar, bu da benim için ayrı bir kısıtlanma durumu oluyor...

Yani uzun lafın kısası benim aklıma hiç yatmıyor ama herkes özgür olmalı

Üye Barış - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    2006 laguna 2.0 turbo 170 bg otomatik privilige, 2002 3.7 cherokee liberty ve şimdide 2004 GV 2.0 otm araçlarımda lpg kullandım. Hiçbir sıkıntısını görmedim. Lagunayı 90.000 km, cherokee 40.000 km lpg de kullandım, sorunsuzlardı, lpg var mı yok mu belli değildi. Ama koleksiyonluk bir 5.2 için durum ayrı tabii.

Üye y-bsungur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    EskiÅŸehir
    Alıntı Barış Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2006 laguna 2.0 turbo 170 bg otomatik privilige, 2002 3.7 cherokee liberty ve şimdide 2004 GV 2.0 otm araçlarımda lpg kullandım. Hiçbir sıkıntısını görmedim. Lagunayı 90.000 km, cherokee 40.000 km lpg de kullandım, sorunsuzlardı, lpg var mı yok mu belli değildi. Ama koleksiyonluk bir 5.2 için durum ayrı tabii.
    Sanırım şunu eklemeyi ihmal ettim,lpg yi benzinden tasarruf etme mantığıyla kullanıp ayağının altında kuş yumurtası varmış gibi gaza dokunarak aheste dolaşan arkadaşlara hiç bir sözüm yok doğrudur bu şartlarda kullanımda lpg benzine göre karlıdır.ve sağlam dinamik bir zj normal kullanımda lpg de 40/44 litre ile şehir içinde kesinlikle 200 km yi devirir şehirler arası yolda 300 km yi devirir.
    fakat dinamik şimşek gibi bir zj yi böyle ümüğünü sıkarak kullanmaktan hoşlanmayan benim gibi zj kullanıcıları için lpg olsa da olur olmasa da olur, hiçbir zaman düzgün atak bir zj benzinde alınan performansı lpg de inceden inceden gaza dokunarak vermez, ZJ V8 Mağnum motoru hak ettiği gibi kullanacaksan benzinden aldıgın performans için lpg de de gaza basacak ve hesap yapmayacaksın ne yakarsa yaksın diyeceksin,ee bu durumda lpg ye ne gerek var aslandan yemini esirgemeyeceksin

Bu Konu için Etiketler