Atlantik Rota seyir programi - 10 kiz çocugunu okuysbilmesi icin Darüşafska ile gerceklestirdigi bir projeydi.
YOLA ÇIKIŞ
https://youtu.be/vjNETG4bTm8
Teknesi fiberglas 1982 Fransiz yapimdi. 9,.00mt X 3,00 mt, 4,500kg yelkenlisi 9 yilini gecirdigi teknesi ile Mecbureni firtinada 20.saat boyunca direndi ve dumen arizasiyla Mayday mesaj ile sesini bir Rus gemisine duyuran Dilek Ergül teknesini terketmek zorunda kaldi
Dilek Ergül yaşadıklarını şöyle aktardı:
“Sabah saat 11:00 gibi meydana gelen kaza yaşandığında dalga boyu 6 metreye yükseldi. Deniz demiri ve camadanla tekneyi 20 saat boyunca sabit tutmayı başardım ancak akıntı ve rüzgar o kadar kuvvetliydi ki tekneyi döndürmek mümkün değildi. 20 saat boyunca beklerken yakınımdan en az 5-6 gemi geçti. Kuzeye giden Ukrayna bandıralı yük gemisini görünce KP Albatross gemisiyle ilk olarak sabah 03:00’te bağlantı kurdum. Baktım durumu kurtaramayacağım en sonunda sabaha karşı gemiyle yeniden iletişime geçtim. Eğer gemi yolundan çıksaydım işim daha zor olacaktı. Gemi, beni rüzgaraltına alarak tekneye yanaştı ve güverteye çıkmama yardım etti. Sabah saat 06:30’da geminin güvertesindeydim.
Biliyorum, teknemi bırakmamam gerekirdi ve mücadeleye daha devam edebilirdim. Eşim ve oğlum değil ancak annemi düşündüm. Dokuz yıllık yol arkadaşımı terk etme kararını vermemde de annemin yaşayacağı üzüntü etkili oldu.
Teknemden ayrılırken sadece üzerimdeki acil durum ekipmanı ve bilgisayarımı aldım yanıma. Çünkü bütün seyahatin verileri bilgisayarımdaydı.
Yola çıkmadan önce Symina’nın pala kısmındaki zayıflığı biliyorduk ama açıp bakmamıştım işte. Çünkü masraflı bir işti.
Symina’dan, 14 Ocak’tan beri sinyal alamıyoruz. Muhtemelen Arjantin’e doğru sürükleniyor. O bölgede fakir balıkçı çok. Umarım ihtiyacı olan bir balıkçının eline geçer de ona faydası olur.
Rota Atlantik Projesi’nde bugüne kadar 11.000 hayırsever Darüşşafaka’ya 125.000 TL bağışladı. Sosyal sorumluluk projem devam ediyor, ömrüm boyunca da sürecek. İsteyenler hala ROTA yazıp 1863’e SMS atarak projeye destek olabilirler.
Artık Symina yok ancak ben Atlantik Okyanusu’nu geçme idealimden vazgeçmedim. En kısa zamanda ya birinin desteğiyle ya da tamamen kendi imkanlarımla yeni bir tekne bulup yeniden okyanusa açılacağım. Eğer yoktan bir kaynak var olursa eylül ayında bile yeniden seyrime başlayabilirim.”
Dilek ERGUL
KURTARILIS ANI
https://m.youtube.com/watch?v=VFiWF4mrzrw