Alıntı Han Solo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
arabanın altında nerde bu kablo yıldırım abi
Mert merhaba ,, TV ya da Kick down kablosu dediğimiz bu kablo nun üstte motor kaputunun altındaki ucu throttle ya baglanıyor ve hepimiz genelde oradan kabloyu ayarlamaya çalışıyoruz fakat işin aslı öyle değil kablonun diğer ucu altta otomatik şanzımanın yag kazanının hemen üst bölümde şoför yönünde vites mekanizmasının hemen üzerinde ki manivelaya bağlanıyor,fakat yukarıdan teli ne kadar gerersen ger aşağıdan da mutlaka boşluk var mı yok mu kontrol etmek gerekiyor yukarıda tel gergin görünse dahi aşağıda nereden bakarsan bak maksimum bir santime yakın miktarda oldukça fazla bir boşluk kalabiliyor ve sen ne yaparsan yap araba ayar tutmuyor ( bendeki sıkıntı buydu işte gergi yapan dış zırh parçalandığı için yukarıdan gergin de görünse aşağısı Allah versin durumundaydı )aşağıda da yukarıda da boşluk olmaması gerekiyor ( throttlunun kapalı ve maksimum açık hallerine uygun şekilde bu telin boyunun ayarlanması şart )ben de referans şu : Otomatik vitesli bir araçta ayağımı gaz pedalından hiç çekmeden sürekli olarak artan bir baskıyla gaz pedalına ve en dibe dogru sabit ve ya değişken bir sürat le bastığımda araç belli rpm lere geldiğinde araç ıkınıp sıkılmadan kafa göz atmadan şıkır şıkır bir üst vitese geçmesi gerekiyor, işte bunu yaptıran bu telin ayarı bu teli arabadan ayırsan da bizim zj ler yürüyor hatta vites de değiştiriyor fakat bu senin kontrolun da olmuyor istediğin yerde degil araba süratine ve ivmesine baglı olarak istediği yerde vites degiştiriyor..fakat değişen vitese vites değişimi
demek ciddi problem yani yakın zamanda türbünü eline alacagın kesin demektir.Bir yerde okudum kim di hatırlamıyorum teli nasıl ayarlarsan ayarla en sonunda bas gaz pedalına dibine kadar bu tel kendini ayarlıyor çattt diye bir ses geliyor aha işte tel kendini ayarladı hadi yola devam diyor,,işin aslı aşırı gergin hale getirilen telin aşağıdaki bağlantı ucu kopuyor Kablo devre dışı kalıyor arkadaşın haberi yok ..zaten tel uygun şekilde devredeyse gaz pedalının sertliğinden belli oluyor öyle pamuk gibi gaz pedalı olmuyor. Neyse çok uzatmayım telin yeri filan böyle işte

- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -

Alıntı potukcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
işe yaradığına sevindim abi hassas ayar istiyor ama dediğin gibi tam ayarlandığında aracın tüm tepkisi değişiyor...
Evet hakan her ÅŸeyi, deÄŸiÅŸtiren bir mekanizma ... biraz zahmetli ama olsun degiyor