Bir kolide aynı üründen veya çeşitli 5 adede kadar ürün olunca
Ticari miktar ve muhteviyatta değil diye değerlendirirler.
Kargo dahil fiyat 100euro yu geçmez ise tek ve matbuu % 7 gümrükte ödemezsiniz. Ptt kapınıza kadar getirir...
Rakam ne olursa olsun (1500euroya kadar) gümrük memuru kargo içeriğinin ticari miktar ve muhteviyatta olduğuna kanaat getirse gümrük müşsviri bulup italat beyannemesi doldurup resmi italat yapmanız lazım...
Vergi dışında sırf resmi işler 500tl tutar...
O durumda karışır iş...

Satıcıya ısrar edin. Kesinlikle USA in resmi posta hizmeti United Postal Service (UPS) ile göndersin. Tr nin resmi postası PTT birtek UPS ile anlaşmalı.
Dhl v.s. gibi yollar kullanırsanız bu kargo firmaları navlun beyanneme v.s konusuna aracı olup para kazanmak için illada italat yoluna sokuyor kargoyu...
Ben bu zamana kadar far stop uzaktan kumanda telsiz maykı telsiz aksesuarları kablolar aksesuarlar felan aldım. Hiç sorun olmadı. Kapıma kadar geldi.
Ama hiç büyük parça almadım...
Bi arkadaşımız tavan çadırı aldı ama ikiye böldürdü. Mekanizma ayrı geldi... kumaş kısımlarını ise tekstile girdiği için zor çıkardı ama halletti...
T shirt ufak kıyafat felanda tekstil olmasına rağmen küçük paket olduğu için dikkat çekmiyor.
Birisi paketleri 5 e böldürüp yükselme kiti almıştı ebaydan
Büyük parça risk ama bir stopun sığabileceği koliye kadar dikkat çekmez sorun olmaz...
Genede risk herzaman var...
Gözden çıkarabileceğiniz rakamlara korkmadan alışveriş yapabilirsiniz e-bay dan...
(Tecrübe ve bilgilerim 2 yıl kadar öncesine dayanır. 2yıldır gümrük mevzuattında değişiklik olduğunu zannetmiyorum)

GT-I8552 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi