Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Asagidaki gorselde goreceginiz uzere;

ATF4 NV242'de kullanilmaktadir.

Daha onceki mesajlarimda belirtmistim. NV247 (2001 ve sonrasi tum WJ'ler icin standart, 99-00 WJ'ler icin opsiyonel) yani Quadra-Drive veya Quadra-Track II sistemi icin sadece MS10216 kriterini saglayan ve Turkiye'de bulunanPetronas Powergear 4 kullanilmasi gerekmektedir. Yetkili servis de arazi sanzimani icin bu yagi kullanmaktadir. Wjjeeps sitesinde de yazdigi uzere tavsiye edilen tek yag budur. ATF4 degildir.

Diferansiyel icin de;

Arka diferansiyel Dana 44'de, eger romork cekiyorsaniz veya araci agir sartlarda kullaniyorsaniz 75w/140, aksi takdirde 80w/90 kriterlerinde yag,

On diferansiyel Dana 30 icin 99-04 modeller icin 75w/140 yag, sadece 99 modele ozel olmak uzere 80w/90 da kullanabilirsiniz.

Tabi on ve arka diferansiyellere dif katkisini unutmamak lazim. On dif 2.5 ons, arka dif 4 ons. Litre olarak kaca denk geliyor hatirlamiyorum.

Onemli not: WJ'lerde direksiyon hidroligi olarak ATF4 kesinlikle kullanilmamalidir.
merhaba,

şimdi yarın keçeler de değişecek şekilde bir bakım yaptıracağım.
bu sırada tüm diff ve şanzıman yağları da değişecek. aracım 2003 WJ Overland

öncelikle ön ve arka difler için farklı yağ mı kullanılıyor yoksa 75W-140 yağ kullansam olur mu? olur ise hangi marka tavsiye edersiniz ve katkı ne konulmalı?

diğer yandan şanzıman ve arazi şanzımanı için de Petronas Powergear 4 mı kullanmalıyım? Direksiyon hidroliği için sizler hangisini kullandınız?

teşekkürler.