Toplam 1758 adet sonuctan sayfa basi 1,601 ile 1,620 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya

Konulanmış Görüntüleme

Üye dreamer98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba arkadaşlar,WJ 2001 4.7 aracımın soför tarafındaki ön sol amortisörünün üst burçlarında cok az bosluk var,tahminimce 1 mm kadar,düz yolda farkedilmiyor fakat çukurlarda metal metale degecek sekilde ses yapıyor, asagıdaki 2. linkteki videodaki kadar benim aracımda bosluk yok ama aynı sorun.Fakat
    amortisörün motor bölümündeki üst kısmındaki somun paslanmıs herhalde bir türlü sökemedik,
    asagıdaki 1. linkte 5. dakika 29 saniyedeki somundan bahsediyorum.
    amortiörün saplamasıyla beraber somun dönüyor, amortisörün üst kısmındaki saplamaya gecen somunun üzerinde silindir seklinde siyah renkli bi plastik parca takılı ve bu parcayada motorun alt kısmından gelen bi lastik boru bağlı,silindirik parcanın hemen yanında da lastik borunun bitiminde ayrıca bi kapak var,silindirik plastik parcaya nasıl cıkarabilirim,saplamaya dişli sekilde mi baglı yoksa tırnaklı mı hafif cekince gelmiyor ve baglı olan hortum ne işe yarıyor merak ettim,cünkü horumun plastik silindir parcasını somunun üzerinden alırsam lokma tarzı anahtarla daha iyi bi sekilde gevsetmeye calısıcam,ve saplamanın üzerinde tam altıgen olmayan ama bezneyen bi kısım var,bazı kişiler o kısmı kurbacıkla tutup somunu sökmüşler,yani sökerken saplama dönmesin diye kurbacıkla sabitlenip somun sökülüyor ama benim somun cok sıkışmıs,pas sökücü sıktık ama işe yaramadı.
    bu arada izledigim videoların bazılarında o hortumu göremedim enteresan.1.linkte 5. dakika 39. saniyede hortumun bağlı oldugu silindir parçayı somunun baglı oldugu saplamanın üzerine takıyor ama görüntüde hortum pek belli olmuyor.

Aracımın sag tarafındaki amortisörün üst kısmındaki somun üstünde hortum yok,sadece sol tarafta var.

https://www.youtube.com/watch?v=Sg7A3Mbbte8

https://www.youtube.com/watch?v=rGXzZt96YZs

Amortisörü sökmeyi başarırsam 1mmlik boslugu doldurmak icin simit şeklinde lastik bi parça koysam çözüm olur mu yoksa burçları mı degistirmem gerekiyor,burçlar ayrıca satılıyor mu?Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
    Konu dreamer98 tarafından (21.Temmuz.2017 Saat 00:09 ) değiştirilmiştir.