Alıntı mavituna17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlar dün aracımın ön lastiği yarıldı ve şuan yedek lastiği taktırdım. Yarılan lastik Cooper Discoverer H/T ve lastik daha yeni olduğu için tekli almak istedim. Ancak aradığım hiçbir firmada bulamadım, bulduklarımda tek satmadı. Kardeşim Ankara birçok firmaya sormuş onlardada ya yok yada onlarda dörtlü olarak satıyor. Kardeşim sorunu nasıl çözebileceğini sormak için bir jeep servisine gittiğinde aldığı yanıt "cooper kullanmayın, onlardan tekli alamazsınız benzer şikayetleri duyduk" olmuş. Ben sorunumu nasıl çözebilirim acaba? aradığım lastiği bulabilir miyim? Bulamazsam ne yapabilirim? En kötü ihtimal olarak dört adet lastik alacak olursam hangi marka ve modeli önerirsiniz.
2003 yılında aynı olay benim de başıma gelmişti, o zamanlar 31" goodyear Wrangler MT/R ' lar vardı aracımda, bir lastiği parçaladıktan sonra nereye gitsem benzer cevapları arıyordum, hatta değil 1 adet takım bile bulamıyordum, Maslak'taki Türkiye genel Distribütörüne kadar gittim, Avrupa birliğinde çıkan bir kanunla MT lastiklerin asvalt da kullanımlarının yasaklanmasından dolayı Avrupa içindeki dağıtımı durdurulmuş, AB'nin de bizi Avrupa' dan sayacağı tutmuş o nedenle Türkiye'ye MT lastik dağıtımını durdurmuş..., Sonunda tepem attı ve direkt Amerika Goodyear' a merkeze mektup yazıp döşendim ; " markanıza güvenip lastiklerinizi aldım, bir aydan beri tek bir lastik bulamıyorum, aracım sizin markanız yüzünden garajda yatıyor, hukuksal yollara başvurup tazminat davası açacağım v.s. ! "

Sonunda ne oldu biliyormusun ? Lastik değil, lastikler ( 2 adet ) kapıma kadar kargo ile geldi, USA' dan ve tamamen bedelsiz bir özür mektubu ile birlikte...., yani bir değil iki adet lastiği bedava gönderdiler.... Bu işler gelişmiş ülkelerde çok farklı yürüyor... 96'da Johnson marka dıştan takma 135 PS bir deniz motorumuz ile ilgili yaşadığım bir tecrübe bana yol ve emsal gösterdi, o zaman da Türkiye' de bir türlü tamir edilemeyen motorun yenisini yine USA' dan bir yetkili ile birlikte yenisi gelmişti....

Yani pes edip peşini bırakma, aynı yolu izle.

derim.....

Bol şans !