-
- Burak
Moderator
Maslak Otogaz Sinan Usta'ya gittim. Ergun Abi'nin arkadasi. Kendisi Atikerci. Zavoli'den arkadasini da cagirdi. Şansıma Benden onceki sahibinde arabamin motoru yapilinca LPG'yi tekrardan takan da Sinan Usta imis. Sagolsun cok ilgilendi Baktilar. Hicbir sorun yok. Aksine degerler on numara cikiyor.
Bi tek bi kac kablo yanlis takilmis, o da sadece benzinden lpg'ye geciste sarsinti yaparmis. Onu duzelttiler.
Arabanin sogukken zor calistigini soyledim. Yesil renkli birseyler siktilar biryerlere.
Ama 100 TL-133KM cok dediler.
Onerileri su oldu, lpg fulleyip, 40 km kadar gezip, ayni pompadan tekrar fullemek. O sekilde hesaplamak. Oncelikle benim olcumlerim dogru mu ona bakicaz. Benim 100 tl gaz alip bitene kadar kullanma yontemim olcumde yanlis olabilirmis. Ama burda siz 100 TL ile sehirici 190 km yaparken beni eksik 60 km hesaplama gibi bir hata yapmam bence cok dusuk bir ihtimal.
Neyse, eger olcumum dogru cikarsa yani arac fazla yakiyorsa bunu benzinle deneyecez. Cunku lpg de sorun olmayip benzinde sorun varsa otomatikmen lpg de cok yakarmis.
Oksijen sensoru arizali olabilir dediler ama oyle olsa ariza isigi yanar.
Anlayacaginiz canım sıkıldı bayagi.
Aksam fulleyip caddede turlayacam bakalim. Sonuc yazarim