Toplam 1758 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Jeep Grand Cherokee WJ Kullanıcıları Buraya

Konulanmış Görüntüleme

Üye dreamer98 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı anarchist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ZJ ve WJ kullanan arkadaşlar ikisi arasındaki farkları yazarsa sevinirim.
    Merhaba,hazır soru sorulmuşken cevap yazmak istedim.2001 Grand Cherokee Limited WJ 4.7 V8 ve
    1998 Grand Cherokee Limited LX ZJ 5.9 V8 sahibiyim,öncelikle cok titizim ve araçları almadan önce cok arastırdım.wj 4.7 aracım 87000kmde ve ben kullanıyorum.
    ZJ 5.9 aracım 84000 km de ve bazen ben bazen babam kullanıyor.İki aracımda da lpg yok.
    Yılda her aracla yaklasık 2000-3000 km yol yapıyorum,yani sadece keyif icin kullanıyorum.
    İki aracı kıyasladıgım zaman o yuzden WJ 4.7 ile ZJ 5.9 u kıyasladım.
    ZJ 5.2 kullanmadıgım icin kıyaslamadım.

WJ 4.7 ile ZJ 5.9 arasında en dikkat cekici farklardan biri dıs ve ic tasarım,
    modern görünüs ile WJ acık ara farkla bana göre önde,fakat ZJ hem iç hemde dış tasarımı klasik
    klasik tasarımı sevenler icin tercih edilebilir.İlk wj 4.7 kullanmıstım,
    sonra ZJ 5.9 a bindigim zman tavanın wjye göre alçak oldugunu hemen anladım,
    ama koltuk ayarını alcattıgım zaman hic bi sorun kalmadı,
    fakat wj tavan yüksekligiyle biraz daha ferah,ama asırı fark yok.WJ koltuk yumusaklıgı da iyi ve deriside gayet güzel fakat ZJ 5.9 un koltukları biraz daha yumusak ve kullanılan deri farklı.
    Egzos sesi konusunda ZJ 5.9 un sesi bariz bi sekilde wjden daha homurtulu.wj egzos sesi sehirici hayatıda gözününe alarak sesi azaltılmıs.Kücük motolru araclara göre wj v8 oldugu sesinden tabiki anlasılıyor fakat zj 5.9un sesi bambaska,ses kıyaslaması yaparken araclarımda kullanılan egzoslar orjinaldir.
    WJ de cok hızlı ve gaza kökleyince müthis bi zevk veriyor fakat ZJ 5.9 bana bu zevki biraz daha fazla yaşattı.Torku ve beygiri biraz daha yüksek ve hızlanmaya da az bi fark olsa da yansıyor.
    Elektronik ayrıntılarını fazla bilmiyorum o konu hakkında birsey yazamıycam
    fakat iki aractada sensör ve beyinler çok.
    ZJ 5.9 cukurlarda ve tümseklerde aracın yaylanısı wjye göre daha yumusak,ben yumusak süspansiyon seviyorum.Aslında wj de yeni cıkan araclara göre daha yumusak.İki aracta yolda giderken süzülüyor,akıyor.
    WJ nin kasası 3,4 cm daha geniş ve tavan kısmı daha yüksek,ne kadar yüksek bilmiyorum ama tahminimce yerden tavana olan yükseklik 7,8 cm farkedebilir.Wj biraz daha uzun.
    wj bagaj kısmı yüksek oldugu geri geri WJ ile park etmek daha zor,özellikle binek aracların ön kısımları alçak oldugu icin görünmeyebiliyor.Yan ayna ve arka cadan dikkatli bi sekilde bakıp zamanla alısılıyor.Park sensörü taktım,simdi daha rahat.
    Sensörün bozulma ihtimaline karsılık yinede kontrollu bi sekilde bakmak daha güvenli olur.
    Zjdeki arka cam daha alcakta oldugu icin arka görüs acısı daha iyi ve park etmek daha kolay.
    ZJ 5.9 jantlar 16 inç ve lastik ölcülerinde cok az farklılıklar var,
    wj 2001 4.7 17 jant.Zj 5.9 motor kaput havalandırma ızgaraları aracta en cok sevdigim ayrıcalıklardan biri.
    Zj 5.9 un wj 4.7 ye göre diger bi üstünlügü ön koltuların arasındaki dirsek dayama kısmının arka tarafında zemine dogru iki taraftada arkadaki yolcuların ayaklarına sıcak hava üfleyen kalorifer ızgaraları var.
    Muhtemelen soguk hava da üfler.Fakat WJ de arkada bu ızgaralardan yok.
    ZJ de arka koltuk ortasında acılan dirsek dayama var fakat WJ de dirsek dayama arkada yok,ilginc ve tuhaf,
    önceki modelde olan bu önemli 2 özelligin wjye konulmaması beni şaşırttı.WJ de üstünlük olarak cift bölge klima var,yani sag ve sol ayrı ayrı ayarlanabiliyor,fakat zj 5.9da sag ve sol farklı ayarlanmıyor.
    ZJ 5.9 da yedek lastik bagajda io yuzden biraz bagajı kücülyüro,wjde gizli olması avantaj.Zj 5.9 orjinal teybinde cd changer konulmamıs ve teybinde cd calma özelligi yok,fakat sonradan aynı model uyumlu cd changer büyük bi ihtimalle baglanabilir.
    Opsiyonel demekki.Fakat wjde arka bagaj yan tarafında 10 lu cd changer var.Acıkcası şuan icin WJ 4.7 ve ZJ 5.9 ikisinide satmayı düsünmüyorum,ama ilerde zaman ve ekonomik durum ne gösterir bilemem.
    ZJ gece giderken ön far aydınlatması WJye göre zayıf,sis farlarını acınca biraz daha iyi ama wjde kesinlikle far aydınlatma daha iyi.
    İki araç arasında daha bi cok farklılıklar olabilir ama gözüme çarpanlar bunlar.Piyasada bana göre o paraya alınacak bana göre en konforlu ve gösterişli jeepler.
    Yakıt ve vergisi yüksek o da ayrı bi konu.
    5.9 ZJ ve 5.2 ZJ Arasındaki farklılıkları da bu mesaja sıgmadıgı icin diger mesajımda belittim.
    Çok ayrıntıya girdim ama sabırla okuyan arkadaşlar icin teşekkürler.
    Konu dreamer98 tarafından (27.ubat.2015 Saat 17:22 ) değiştirilmiştir.