Uzun yıllar kullandığım EKV' nin motorunun bitmesine tek sebep LPG' dir !
hadi bu resimde onun anısına olsun...:
Ekonomik anlamda karlı sandığımız LPG uzun vadede motoru bitiriyor.
İşin bu tarafı yakıt tasarrufu açısından pek kimsenin umurunda değil gibi ama bir gerçek var ; LPG kuru bir yakıt ! bal gibi motordaki parçalarda aşınma sebebi. başlangıçta fark edilmiyor ama zamanla çıkıyor acısı. Bir kere her şeyden önce motorun orjinal çalışma sistemini alt üst ediyor. LPG kesinlikle performansı etkilemez diyenlerde sadece LPG' cilerLPG' li araçlar çekişten boşuna mı düşüyor ??? bir şeyler ters gittiği için !
Mesela bir örnek;
http://ototasarruf.blogspot.com.tr/2...-verir-mi.html
Durumu biraz daha özelleştirelim.
LPG' li ZJ' yi tek araç olarak kullanmak ta oldukça zor, Günlük işlerde ne kadar çok kullanıp kilometre yaparsan o kadar servis masrafı çıkar. 2.nci araç olupta iş için kullanılıp ZJ' yi de hobby aracı olarak kullanırsan haliyle hem az km. yaparsın hemde az servis masrafı çıkar. Bu durumda zaten LPG' lememek daha akılcı.
haaaaa....., " param var, huzurum var " dersen tepe tepe tek araç olarak kullanır bol bol benzinle keyfini çıkartırsın.
Sonuçta bende ZJ haricinde 2 ekonomik araç var , yeterince canlarını iş için çıkartıyorum, Boş zamanılarımda ise ZJ' yi olması gerektiği, hak ettiği şekilde kullanıyorum...
Bu arada aklıma gelmişken ; modern LPG sistemlerinde ilk çalıştırmayı benzinle yapar , motor yeterince ısındıktan sonra LPG' ye geçer. Dikkatinizi çekerim ; soğuk motor her zaman en fazla tüketim demektir. Şu LPG tasarruf hesaplarınıza ara sıra aldığınız benzin bedelini de katıyormusunuz ?!?![]()