Konulanmış Görüntüleme
-
- YILDIRIM
Üye
benimde aklıma öncelikli olarak arka dif kilit pulları geliyor fakat tam emin degilim o nedenle önce şanzımanı biraz indireyim istiyorum ama ne kadar indirmeliyim ondanda pek emin degilim fakat.. en fazla 3 cm indirilebildigini biliyorum 2" için 1 yada 1,5 cm yeterli gibi geliyor bana
pek çok bilgi kaynagı zj lerde 2" yükseltmede hiçbirşeyi degiştirmeye gerek yok der ,o nedenle bende ilk önce bu kafayla bu işe giriştim nasıl olsa pek degişen bir şey olmayacak dedim fakat tecrübeyle sabit ben buna hiç katılmıyorum.
2 "yükseltmeden sonra ilk yaşadıgım sıkıntı özellikle lastikler ve jantlar degişince Track bar oldu
yükseltmeyi ilk yaptırdıgımda orijinal jant ve 235 70 16 lastiklerim vardı ve bu lastikler çamurluk içinde kaldıklarından önce hiç bir anormallik farketmedim.
-25 ofsetli offroad jant ları ve 255/70/16 lastikleri takınca sol lastik sag lastiğe göre tam 2 cm daha dışarıya çıktı yani ön lastikleri taşıyan şaft şöför tarafına kaymıştı.araç önden bakınca şöför tarafındaki teker daha dışarıda duruyordu ve faciaa gibiydi.
hadi bakalım track barı söktüm ( ayarlı track bar almadım nedeni ise 1cm fark için çok masraflı olacaktı ) ayrıca şaft üzerindeki baglantı yerinide degiştirmedim eski somun yuvasının hemen yanına yeni bir yuva açmak sıkıntılı olacagından bir iki kıymetli arkadaşımında fikrini alarak enteresan bir yöntemle track barın boyunu track bara hiçbir zarar ziyan kaynak vs kesme biçme yapmadan orijinal halinden 1 cm daha fazla uzattım ve yeniden yerine taktım.tabii direksiyon simidi filan şaşırdı gitti araba düzken simit yarım tur sagda kalıyor.ve saga tam dönüş neredeyse % 35 oranında azalıyor
track bar uzadı ve araç gönyeye oturdu hadi bakalım yeniden rot ve direksiyon ayarına girdim direksiyon ayarından sonra saga sola tam tur ayarıda oturdu ve bu iş böyle devam etti gitti 2" yükseltmede dahi pek çok şeyin yeri ve ayarı degişiyor.
bence ZJ lerde fabrikasyon verisi olan 1,75" den yukarıda yapılan yükseltmelerde kesinlikle track bar direksiyon ayarı viraj çubukları vs pek çok malzemenin ayarı ve yeri degişiyor ..
ama yine de her problemin bir çözümü var ve tüm bu ugraşlara degiyor aracın her şeyi ve aracın görünümü degişiyor ve bence her şeye ragmen çok güzel oldu..biraz böyle kullanayım kesmesse direkt 3,5" kite dalıcam
Konu y-bsungur tarafından (18.Eylül.2014 Saat 01:12 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.