Herkese merhaba, yukarıdaki eşime araç arayışı hikayesinin sonunu sizleri de bilgilendirmek amacı ile aşağıya özetliyorum

Çok uzun süredir aklımda ve aslında hayalimde olan Porsche markası bir araç alma fikri bu vesile ile tekrar depreşti ve bakarken 2003 model (vergi dilimi olarak en az yıpratacak seviyedeki yıl olduğu için ) Cayenne S 4.5 V8 modelinden düşük km.’li (88.000) İstanbul’dan bir tane buldum, bir akrabama ekspertiz yaptırıp olumlu yorum alınca da ramazan bayramından bir gün önce alıp Antalya’ya getirdim.

Dönüş yolunda arabada fark ettiğim, eşim kullanacağı için daha çok kozmetiğe ve görselliğe dayalı eksikleri ona not ettirdim. Aslında baya uzunca bir liste oldu Döner dönmez Porsche yetkili servise götürüp not aldığım eksikler üzerinden yola çıkarak detaylı bir çalışma yaptırdım, parça siparişlerini verip aracı servise bıraktım.

Ne problem çıkmış olabilir derseniz çalışmayan birkaç cam düğmesi , arka park sensörünün bozuk bir gözü dışında önemli olarak uzun süre yatmadan kaynaklı benzin şamandırası contaları, şamandıraları, ekspertizde fark edilmeyen büyük fan motoru arızası ve tiptronik vitesin çalışmaması problemi çıktı. Ekspertizde ağırlıklı olarak yürüyen aksam, şanzıman ve diferansiyeller kontrol edildiği için bunlar atlanmış. (Tiptronik nasıl atlanır diyeceksiniz evet bende en çok ona kızdım ama yapacak bir şey yok)

Merak edilen maddi boyuta gelirsek şöyle söyleyebilirim, bizim ZJ’lerde temizini bul 30’a al ama en az 5’de masraf yaparsın diyorum ya bunlarda da temizini bul 70’e al en az 15’de masraf yaparsın denebilir. Hatta bunu tecrübe ettiğim için net bir şekilde söyleyebilirim

Aracın kronik bir arızası yok, 4.5 V8 340 HP 420 Nm tork çok güçlü bir benzinli motoru var, yakıt uzun yolda 12-14 lt./km, şehir içinde 18-20 lt/km gibi şimdilik benim tespitlerime göre. Arazi performansı da oldukça iyi aslında ama bir yerlerini kırarım veya sürterim diye endişe etmeden girerseniz tabii Araçta çok kolay kumanda edilebilen ön, orta ve arka diferansiyel kilidi var. Aşağıdaki videoda bir off road örneğini görebilirsiniz

https://youtu.be/4ps0QNZoYW4

Yukarıdaki yapıştırma mevzularına hiç girmiyorum çünkü 0-100’ü 6,8 sn.

Yine Forester’lardaki gibi manifoltu delerek tüp takılabiliyor ama eşim yılda en fazla 6-7 bin km yol yaptığı için ben düşünmüyorum. Sorularınız olursa bildiğim, öğrendiğim kadarıyla cevaplamaya çalışırım.

Dün itibari ile Meguiars Antalya’dan arabayı aldıktan sonra durum aşağıdaki gibidir. Özetliyorum dedim baya uzun olmuş idare edin artık