Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: İnsanlar hiç kullanmayacakları bir şeyi neden satın alır?

  1. #1
    Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    İstanbul
    Mesajlar
    2,427

    İnsanlar hiç kullanmayacakları bir şeyi neden satın alır?

    İnsanlar hiç kullanmayacakları bir şeyi neden satın alır?

    Okuyamayacağı kitapları neden raflarına dizer? Hiç uğramayacağı devre mülklere neden milyarlar döker? Kutba gitmeye niyeti yoksa neden -100 derecede güvenle kullanılabilecek kaz tüyü mont alır?

    İnsanlar bir arazi aracını neden satın alır? Hele de daha önce “araziye” çıkmamışsa, ilerde de çıkacağı yoksa… Hem de daha fazla vergi, fazla yakıt sarfiyatı, gürültülü sürüş, park sorunu gibi eksileri de kabullenerek…

    Arazi aracı “gibi” tasarımları olduğu halde cadde kullanımdan başkasına zaten uygun olmayan ucubik araçları bir yana bırakalım. Yine de şehir sokaklarında gereğinden fazla sadece arazi için üretilmiş, yetenekli ve on-road kullanıma fena halde elverişsiz 4x4 araç dolanıyor. Bu araçların çoğunun direksiyonunda da hayatlarında off-road kullanımı denememiş ve sorarsan denemeyi de düşünmeyen kişiler var.

    Efendim? İmaj mı dedi biri? Bazı öyle 4x4’ler var ki aynı paraya Porsche alabilirsin. Güvenlik falan gibi yorumlar duyuyorum. Güvenliği arazi şanzımanına sahip bir 4 çeker arazi aracı ile mi elde ediyor insan?

    Bugün iyimser günümdeyim, o nedenle başka bir yorumum var.

    Bu araçları kullanmayı seçenlerin, muhtemelen farkında bile olmadıkları, çook derinlere saklanmış yeşil bir kıvılcıma sahip olduklarına inanıyorum.

    Neden mi? 4 çeker bir arazi aracı kullanmak, farklı bir hayata kaçış olasılığını her an uzanabileceğin bir yerde tutmak anlamına geliyor. Zaman’ın var olmadığı, sadece anlık programların yapılabildiği, birlikte yol aldığın ekibe güvenmeyi öğrendiğin farklı bir hayat. Elinin altında bir 4 çeker olması, canın çektiği an caddelere sırtını dönüp kendini orman yollarına, yemyeşil yaylalara, sarp dağlara tırmanan geçitlere, deli akan nehirlere vurabileceğin anlamına geliyor.

    Çoğu 4 çeker araç kullanıcısı şimdiye dek bu yukarda saydıklarımdan hiç birini yapmasa da bence her an yapabilme “fikri” onlara bu farklı araçları satın aldırıyor. Bu kişilerin bilinçaltlarında “kaçış” kıpırtıları olduğunu varsayıyorum. Bu yaramaz kaçış fikri, onları macerayı seven, hayatı anlık ve sade yaşamayı seven bir gruba dâhil ediyor: Off-Road’culara.

    Kültür birikimini arttırması gerektiğini bilen insanlar okuyamasa da kitap yığıyor raflarına. Hayatın sadece çalışmak olmadığını, bazen kendini her şeyden uzağa atmak gerektiğini ta içinde hisseden biri gidip o uzak yerdeki yazlığı alıyor. Sis kokulu gri bir şehirde hayatını geçirirken, ruhunun panik içinde daha sessiz, daha yeşil, daha neşeli bir yere kaçmak istediğini sezen insanlar da arazi aracı satın alıyorlar.

    Hadi bakalım. “Oldukları şey” ile “Olmak istedikleri şey” farklı olan insanlara sesleniyorum ben de: Korkmayın o kadar. Azıcık gevşeyin. Serbest bırakın kendinizi. Neye gereksiniminiz olduğunu sizden daha iyi bilen bir bilinçaltınız var. Onun fısıltısına kulak verin.

    Yoldan çıkın.

    Ayşin Uysal

  2. #2
    Üye akiva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Nereden
    Sinanoba Büyükçekmece
    Mesajlar
    368
    Güzel......

  3. #3
    Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    03.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    6,285
    çok güzellll
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BİTMEZ

    tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

  4. #4
    Üye anarchist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    istanbul
    Mesajlar
    643
    Güzel yazmış. eline sağlık.

  5. #5
    Üye Kanuni - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Nereden
    İSTANBUL
    Mesajlar
    482
    çok çok güzel .....

  6. #6
    Üye
    Üyelik tarihi
    04.Mart.2014
    Mesajlar
    919
    ayşin abla candır...çok güzel yazı yine...

  7. #7
    Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    06.Mart.2014
    Mesajlar
    1,882
    Harika bir yazı. Büyük keyifle okudum. Biraz kendimde de birşeyler buldum. 2000'li yıllarda ben 15 yaşındayken WJ ilk çıktığında "Bir gün benim de bu jipten olacak" dediğim aklıma geldi. 15 sene sonra kavuşmanın mutluluğunu birkez daha yaşadım.

Bu Konu için Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •