Toplam 61 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: Yükseltme sonrası değişen şaft açıları

Hybrid View

Moderator Han Solo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    istanbul
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de tam yazacaktim basligi gordum.

Arkadaslar 4.7 WJ'me ARB 2" kit taktim bugun. Helezon ve amortisor.

Korktugum olmadi, araba yuksek suratte guvensizlik hissi vermiyor.

Ancak iki sorun var. 160'larda arac eskiye oranla biraz titreyerek hafif bi konforsuzluk olusturuyor. Bu normal mi?

Bir de; gaza basarken degil ama 80 km'lerin uzerinde gaza basarken degil de ayagimi gazdan cektigimde (frene basmiyorum) kamyon gibi ses cikariyor. Bu ses devirle paralel azaliyor. Devir dustukce ses de ton degistiriyor.

Konu hakkinda fikir paylasirsaniz sevinirim.
    kesinlikle ön şaft....açı bozuldu çünkü daha dik bakıyor artık
    GEZE GEZE BU GEZE-GEN BİTMEZ

tüm videoları 720p veya 1080p olarak seçerek izleyin...

Moderator Maverick - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Han Solo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kesinlikle ön şaft....açı bozuldu çünkü daha dik bakıyor artık
    Abi, peki ben bu yükseltmeyi get ile yapmadım. Helezon ve amortisor değişti. Tamamen nizami ve sadece 2". Yani bu değişim bu şaftı bu kadar ötecek şekilde etkiliyor mu?

Hadi diyelim evet, bu sesi kesmenin bir yolu yok mu peki? 2" yükselten herkes de mi bu sıkıntı var.

Ayağımı gazdan çektiğimde ciddi anlamda ses çıkıyor ve canımı sıkıyor.

Moderator Beatrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi, peki ben bu yükseltmeyi get ile yapmadım. Helezon ve amortisor değişti. Tamamen nizami ve sadece 2". Yani bu değişim bu şaftı bu kadar ötecek şekilde etkiliyor mu?

Hadi diyelim evet, bu sesi kesmenin bir yolu yok mu peki? 2" yükselten herkes de mi bu sıkıntı var.

Ayağımı gazdan çektiğimde ciddi anlamda ses çıkıyor ve canımı sıkıyor.
    Fark etmez ki, sonuçta difransiyel ile şasenin arasını açıyorsun yükseltme ile. Orjinal fabrika çıkış mafsalı değişken eğimlere göre uyum sağlayan durumu kurtaran bir yapıda tasarlanmış, gelgelelim yükseltme ile mafsal geçici değil devamlı sabit bir eğimle çalışmak zorunda bırakılıyor. Öncelikle yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda difransiyeli çevirerek ( tabi ayarlı kollar var ise... ) düzgün açıyı yakalamak veya bilyalı mafsalı mono mafsala çevirmek. Ayağını gazdan çektiğinde güç şaft mafsalı üzerine yığıldığından etki daha da çoğalıyor ve git gide dahada bozulacaktır şaft. Beraberinde vibrasyon nedeni ile de arazi şanzıman şaft çıkışlarının keçeleri de bozulup yağ kaçaklarına sebebeiyet verecektir.