Alıntı Maverick Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben WJ'mi 1.5" yükselttikten sonra benim şaft da ses çıkarmaya başladı. 80 km üstü hızlarda ayağımı gazdan çekince gelen ses gaza basınca kesiliyor. Ergün Abi sebebini anlatmıştı bana. Gazdan çekip parçalar rahatlayınca yapıyordu bu sesi.

Sadece sestir diye umursamadım, ve 1.5" de şaft modifikasyonuna gerek yoktu diye şaftın eskiliği metal yorgunluğudur diye düşündüm. Ama şimdi hocam senin bahsettin katır kutur ses korkuttu beni. Benim şaft da acaba ilerleyen zamanda bu hale mi gelecek acaba?
ne kadar zamandır bu şekilde kullanıyorsun. Ben şöyle söyleyeyim, benden önceki sahibi şaftı ve diferansiyeli dağıtmış. ben almadan önce değiştirmişler. ben aldıktan aşağı yukarı 1000 km sonra şaft dediğim hale geldi. tabi bu 1000 km nin içinde arazi gezileri vs. de var. Çokta gözünü korkutma. Uğultuya da pek takılma. Ben ara ara hissediyordum kastığını. Yine uğultu ile beraber bazen katur kutur ses geliyordu.

Senin lastik yırtıkmış vs. Bir de dediğin gibi bir metal yorgunluğu da var. Bostancı sanayide pek meşhur olmamış ama iyi esnaf olan bir şaftçı ile tanıştım. Benim işime garanti veremediği için yaptırmadım ama orijinal kafa için uygun fiyat vermişti. Dilersen yerini tarif ederim bir gösterirsin.