Merhaba arkadaşlar. İsmim Arzu. Yıllarca hayalini kurduktan sonra iki hafta önce Allahın izniyle Grand Cherokee zj 5.9 araç sahibi oldum. Hakkında hiçbir şey bilmediğimden değerli paylaşımlarınızı takip etmeye başladım.*

İlk dakikadan dert anlatıyor gibi olmasın ama araç ile ilgili yardımınıza ihityacım var.*

Aracı babam vasıtasıyla Ankara'dan alıp eşimle yaşadığımız şehir olan Bartın'a getirdik. Bu süreçte ne uzun yolda ne şehir içi trafikte hiç sıkıntı yaşamadık. Alırken vaat edildiği gibi temiz, diri ve yürüründe sorunsuz bir araç olduğunu düşünüp sevincimizden ayaklarımız yere basmıyordu.

Sadece direksiyonda hafif boşluk olduğu için -sırf içimiz rahatlasın diye- bir ustaya gösterdik sadece rot başlarını kontrol etmesini onun haricinde direksiyon kutusuna falan müdahale etmemesini rica ettik ama daha lafımızı bitirmeden usta anında üstteki vidadan kutuya ayar yapmaya girişti, basiretimiz bağlandı kaldık, neyse tahmin edersiniz ayar zaten sondaymış. Eski haline getirdiğinden emin olmasını rica ettik tamam dedi... belki bambaşka bişey oldu yapılan işlemle alakası bile yok ya da var bilmiyorum ancak ne olduysa ustadan geldiğimizden beri park yerinde aracın altından yere birşey sızıyor
, cehaletimi bağışlayın, sanırım direksiyon yağ eksiltti artık kullanım esnasında direksiyondan bir hıyırtı geliyor. Burada ya da çevre illerde bu arabadan anlayan usta var mı bilmiyorum ve artık uzman olmayan kimseye elletmek istemiyorum. Aracın bakımları daha önce Ankara'da new garage (şaşmaz) diye bi yerde yapılıyormuş bu halde Bartın'dan Ankara'ya kadar gidebilir miyiz *(300km)? Ya da ne yapmalıyız? Lütfen yardım edin aracı çok seviyorum ve arızalanmasını istemiyorum evladım hastalanmış gibi uykularım kaçıyor.*