Yıldırım abi,
O/d düğmesini normalde kullanmıyorum. Arazide de kullanmadım. Sadece bazern rampa aşağı inerken bazen basıyorum. bazende 2. viteste iniyorum. ama o/d düğmesi düzgün çalışıyor. yandığını farketmedim. yandımı yanmadımı bilmiyorum.
Vites atmama problemim yok. tıkır tıkır geçiyor vitesler. bazen 2 den 3 e atarken uzatıyor ama buda tamamen gaza basma şiddeti aracın tork devri vs etkenlere bağlıyorum. genelde motor soğukken yapıyor ama çok nadir.
3 ten 4 e atmama problemi hiç yaşamadım.
37 numara şanzuman ısı sensörü galiba evet. bu cumartesi şanzumancıya gidecem bakalım. yağ bakımı felanda yaptırırım belki.
Arıza kodlarını tekrar düzgün almak için akşam akü kutup başlarını söktüm. 1 saat sonra geri taktım.
tekrar kontak testi yaptım. sadece 12-37-55 çıktı bu sefer.
ayrıca sabah şirketteki diğer zj ci arkadaşın odb okuyucuyla baktık. sadece p1765 Kodu göründü.
Geçen gün bu yazıyı yazmıştım anlık tüketim ortalama tüketim yükseldi birden bire diye.
Birkaçgündür takip ediyorum.
anlık tüketime bakıyorum.
şöyle örnekleyeyim.
düz yolda sabit hız ve sabit gazda giderken anlık tüketim LPG de şu an 17-18-19 civarlarında (normal değil)
devam ederken lpg düğmesinden benzine alıyorum arabayı 11-12 ye düşüyor.
böyle seyrediyorum. sonra yine aynı hız ve sabit gazda tekrar lpg ye geçince ortalama tekrar 18-19-20 lere tırmanıyor.
LPG ile alakalı bir sıkıntı olduğu kanaatindeyim.
Olayı yaşadığım ilk gün gittim LPG ciye olur öyle dediAma olur gibi değil tabi.
kalibrasyonmu kaçtı noldu bi sensör mü gitti anlamadım.
benzinde normal.
ZJ için en kaliteli wind deflector hangisidir, wj de çok şık duruyor ama ZJ de ince çerçevelerde yeşil gövde üzeri siyah pek içime sinmedi. Yoksa camları da yeşile mi boyasam?
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Castrol Powe Egde tavsiye edermisiniz.
Sanırım 10w40 kullanmaya gerek yok 240 bin km için.
Yada bunu mu kullanayım
Sent from my iPhone using Tapatalk
Konu Kadir tarafından (21.Mart.2016 Saat 23:59 ) değiştirilmiştir.
Sonrada senin gibi bu arabada kamyon sesi var deriz
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ben arıza kodu almayı bilmiyorumhiç almadım
![]()
Türk insanı para gibidir, içine ışık tut ''ATATÜRK'' yoksa ''SAHTEDİR''
Ugur merhaba Bak bugün yeni bir konu açtım TRANSMİSSİON CONTROL RELAY senin arıza kodunun açılımı 12 volt transmission role akımı arızası ,Şanzuman içerisinde de bir başka TCR varmı bilmiyorum ama TCR dediği için bahsettiğim roleyi bir sök ve temizleyip yada horn rolesi ile yer değiştirip tekrar yerine tak ve arıza koduna bir daha bak .Olabilir Role dediğin korozyonlandımı iletken özelliği bitersadece p1765 Kodu göründü.
Abi saygıyla selamlıyorum seni
En kısa zamanda kontrol edicem. Aracı boya korumaya verdim. Yarın alıcam.
- - - Mesaj Birleştirme - - -
Abi saygıyla selamlıyorum seni
En kısa zamanda kontrol edicem. Aracı boya korumaya verdim. Yarın alıcam.
Teşekküre gerek yok Fuat 45 diyorsun .Bak 45 en az 10 degişik arıza kodu içeriyor hatta ugurun problemide 45 içindeki problemlerden birisi sen detaylı kod alamadıgına göre şanzumanda titremeden bahsettiğin için diyorum sende şu roleyi bir temizle derim TCR direkt şanzumana kontrol eden küçücük bir role ama işi çok büyük .Ok abi, teşekkür ederim.
Bu ZJ'ler iğrenç arabalar.
Hesap yapıyorum, yaptıklarımın aldıklarımın haricinde bir 13.000TL daha yiyor.
Keyfe keder bir çok şeyi ama sıktı artıkYani hiç bir zaman benim gözümde dört dörtlük olmayacak.
Gece yatıyorum aklıma yapılacaklar geliyor, kalkıyorum aynı, tuvalette bile aynı. Uğur abi bilir çok dert yanıyorum ona wc de
Aldığımdan beri 15.800 lira harcamışım yükseltme kiti dahil. Hedefte 13 bin daha var ama bittim ben, 2 yıl daha sürer bu toplama maceram![]()
Elle tutulur gözle görülür birşeyi de yok, truss kit yok, hd akslar ayna mahruti yok, diff kilidi yok.
Hain evlat ZJ pislik![]()
Bence çok mantıklıŞu devirde karizmadan çok enayilik valla
vergi.jpg