pardon Mert baskanim siyaha boyadigi yerler orda yanlis oldu
MERHABALAR,
BENİM 5.9 GEÇEN KIŞ ŞANZIMAN DAĞITMIŞTI YAZMIŞTIM BURAYA SORUNU ÇÖZÜM ÇIKMADIAKGÜN DE YENİDEN YAPMIŞTIK.
ŞİMDİ YENİ BİR SORUNUM VAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
EN BAŞTAN ANLATAYIM;
2 - 3 gündür araçtan dururken sahilde giderken kırmızı ışıkta beklerken motordan ses gelmeye başladı.
3 gün önce pazar günü arabayı yıkarken yağını kontrol ettim. yağ seviyesi normaldi.
dün aksam sahilde gezerken(kumsal değil) yine o tıkırtı gelmeye başladı. ve gözüme yağ basıncı göstergesi ilişti ki seviye 0 'a çok yakın.
hemen benzin istasyonuna gittim yağı kontrol ettim yağ yok arabada hiç. yağ koydum normal seviyesine getirdim. ama tekrar yola çıktığımda basınç seviyesi durduğumda yine düşüyor gaza basınca artıyor.
ne yapmamız lazım ?
yardımcı olur musunuz?
Jeep Grand Cherokee 5.9 v8*
Arkadaşlar merhaba, Hayırlı günler dilerim.Akünün değişim zamanı geldi.Jel akü konusunda kullanan arkadaşiların tavsiyesine ihtiyacım var.
merhaba
1995 zj ltd sahibi olarak aranıza katıldım, bazı sorularım olacak yardımcı olur musunuz?
1-tavandaki lambalardan iki tanesi yok,bunlar nereden bulurum
2-tavandaki yol bilgisayarında hiç görüntü yok,sıradan bir elektrikçi bunu çözer mi servise mi gitmem lazım
3-arızaları gösteren ekran çalışıyordu ama onda da görüntü gitti,nasıl çözerim
4-bu araçta normal lpg var sıralıya geçmek faydalı olur mu
teşekkürler
hangi tavan lambaları yok ampul mu eksik sadece yoksa kasasıyla mı yok
tavan bilgisayarı için elektrikçiye gideceksen eyvahlar olsun. önce bi indir bak bakalım sokete elektrik geliyor mu elektrik geliyorsa tavan ünitesinin içine bak leğimlerde kablolar kopma kırılma var mı eğer varsa onarım yoluna gidilebilir. bu arada ne renk tavan ünitesi gri renk ise bende 1 tane olacaktı depoya bakmam lazım
arızaları gösteren alttaki vic ekranı gittiyse su almış oksitlenmiştir yada leğim hatası vardır o ekranı söküp elektrikçiye gidebilirsin bak
normal lpg tüketim performans nasıl herşe normalse neden sıralıya geçeceksin ki... tankın son kullanım tarihi gelmemiş olsun yeter
merhabalar aracımın ön şaftın ön bilyalı kısmı dağılmış, bunu mafsallıya mı çevirmek mi iyi yoksa yine dairesel ama bilyalı olmayan bir parça takıp kullanmak mı. araçta yükseltme olduğu için bilyalı seçenenğini eledim. Ve bu işlem ortalama kaça çıkar
DERDİME BİR ÇARE)
Biraz araştırdım ama bir cevap bulamadım forumda.
95 model zj de kalorifer de problem yaşıyorum
sıcak ya da soğuk farketmiyor hava sadece teybin altındaki küçük panelden geliyor ve full ayarda fan deli gibi dönsede hava çok kuvvetli değil.
yönlendirme switchi sadece on/off için işe yarıyor sanırım çünkü dijital ekrandaki adam logosu yanmıyor. yönlendirme switchini auto konumuna aldığımda adam logosu yanıp sadece tek bir ok yanıyor ancak havalandırma yönlendirmesi çalışmıyor.
yaz geldi. klimam süper çalışıyor normalde ama etkin olarak kullanamıyorum. bunun çözümü illa göğüsümü söktürmem gerekiyor.? ne kadar titiz olunursa olunsun sök tak yapınca eski düzene gelmiyor bu da moralimi bozuyor ve cesaret edemiyorum.
klape sıfırlama mı resetleme mi olayını okudum ancak benim aracım 95 model bunlarda da geçerlimi bilmiyorum?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinicem temmuzda izmir yolu var içerde ölmek istemiyorum
2. soru da otomatik anteni tam anlamıyla yerinden çıkarmak için davlumbazı mı sökmem gerekiyor? replacement mast getirttim amazon.comdan ancak eski antenin en alt kısmı içerde gömülü kalmış bu sebeple yeni zinciri takamıyorum...
Merhabalar.1994 model beyaz renk grand cheroki 5,2 aldım.ilk çalıştırmada platin patlatır gibi patlatma sesi geliyor.ateşlemede bi sorun var diye düşünüyorum.fikirlerinizi almak isterim,eğer buji kablosu yada ateşleme bobininden ise tamirciye gitmeden ben alıp değiştireyim diyorum ne dersiniz.
Selamlar zj de motor stop edince elektiğide kesiyor yani teybin kapanmasını istemiyorum off konumuna getirince kapanmasını istiyorum nasıl çözebiliriz (teybe direk elektrik vermek istemiyorum)
jeep gran cherokee 93 model marş basıyor distribütöre elektrik gelmiyor krank sensörü sağlam,distribütör ateşleme dinamo sağlam araçta elektirk var ama motor çalışmıyor araç beyni sağlam .. ADANA bilgi veya yönlendirecek yeronurtulu1977@hotmail.com
Merhaba arkadaşlar. İsmim Arzu. Yıllarca hayalini kurduktan sonra iki hafta önce Allahın izniyle Grand Cherokee zj 5.9 araç sahibi oldum. Hakkında hiçbir şey bilmediğimden değerli paylaşımlarınızı takip etmeye başladım.*
İlk dakikadan dert anlatıyor gibi olmasın ama araç ile ilgili yardımınıza ihityacım var.*
Aracı babam vasıtasıyla Ankara'dan alıp eşimle yaşadığımız şehir olan Bartın'a getirdik. Bu süreçte ne uzun yolda ne şehir içi trafikte hiç sıkıntı yaşamadık. Alırken vaat edildiği gibi temiz, diri ve yürüründe sorunsuz bir araç olduğunu düşünüp sevincimizden ayaklarımız yere basmıyordu.
Sadece direksiyonda hafif boşluk olduğu için -sırf içimiz rahatlasın diye- bir ustaya gösterdik sadece rot başlarını kontrol etmesini onun haricinde direksiyon kutusuna falan müdahale etmemesini rica ettik ama daha lafımızı bitirmeden usta anında üstteki vidadan kutuya ayar yapmaya girişti, basiretimiz bağlandı kaldık, neyse tahmin edersiniz ayar zaten sondaymış. Eski haline getirdiğinden emin olmasını rica ettik tamam dedi... belki bambaşka bişey oldu yapılan işlemle alakası bile yok ya da var bilmiyorum ancak ne olduysa ustadan geldiğimizden beri park yerinde aracın altından yere birşey sızıyor
, cehaletimi bağışlayın, sanırım direksiyon yağ eksiltti artık kullanım esnasında direksiyondan bir hıyırtı geliyor. Burada ya da çevre illerde bu arabadan anlayan usta var mı bilmiyorum ve artık uzman olmayan kimseye elletmek istemiyorum. Aracın bakımları daha önce Ankara'da new garage (şaşmaz) diye bi yerde yapılıyormuş bu halde Bartın'dan Ankara'ya kadar gidebilir miyiz *(300km)? Ya da ne yapmalıyız? Lütfen yardım edin aracı çok seviyorum ve arızalanmasını istemiyorum evladım hastalanmış gibi uykularım kaçıyor.*
Merhaba Öncelikle Aracın altından sızan şeyin direksiyon hidroligimi motor yagımı şanzuman yagımı oldugunu tespit etmenizde fayda var.bunlardan hangisi olursa olsun öyle şıpır şıpır bir akıtması yoksa paniklemeyiniz direksiyon hidroliğini takviye edebilirsiniz hatta eksilen yag ne ise o yagı takviye ederek Bartından Ankaraya kadar gidebilirsiniz zj lerin genelinde ufak tefek yag sızdırmaları vardır ama öyle şıp şıp bir damlama yoksa tamir ettirene kadar her türlü idare eder sizi yolda bırakmaz .
cok saol Ergun abi cikmaci da olur diyosan burda jeepmarket guven oto soriyim bi sansimi deniyim