Alıntı yenizj Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
herkese merhabalar uzun suren aramalar ve yogun forum takipleri neticesi 97 model zj mi alarak araniza katilmis durumdayim .Avrupa versiyon bordo renkli iyi bakilmis diyebilecegim bir arac yaklasik 2 hafta oldu keyifle kullaniyorum aslinda hafta sonu araci olarak aldim ama anlatildigi kadar keyifliymis diger araci kullanmaya pek elim gitmiyor acikcasi ustadlara birkac sorum olacak yanitlarlarsa sevinirim
1-aracin cruise control sorunlu cruise isigi yaniyor ancak set etmiyor daha once burada veya diger forumda benzer konular okudum alim asamasinda usta vakum hortumunu kontrol etti sorun yok dedi dugmeden olabilir dedi ancak kontakt sprey vs uyguladim dugmeyi soktum yinede calistiramadim
2-sanziman sogukken 1. viteste biraz hizlanip ayagimizi gazdan hizli cektigimizde bir vurma sesi ve öne yigilma oluyor isininca geciyor bu bir sorunmudur geri vitese taktigimizda da kavrarken biraz sert kavriyor bostayken rolanti 750 devir civarinda d konumuna aldigimizda 500-750 arasina geliyor normalmidir
3-direksiyonu cevirirken direksiyon icerisinden (on duzen degil yeni degismis tum kollar vs) tik tik sesi geliyor ceyrek turdan fazla cevirdigimizde oluyor suruste bi sikinti veya bosluk hissi yok
4-koltuk isitma calismiyor universal ped lerden edindim soketli olanlardan zj ye uyarmi bunlar gerci antalyadayim pek ihtiyac olmaz ama kisin kayak kamp vs gittigimizde lazim olacaktir
5-off road dusuncem yok pek orijinalligini bozasimda farkli yorumlar var get ile yukseltme konusunda oneririmisiniz aracta 245/70/16 at lastikler mevcut
6-ön koruma demiri uzerinde hella lar var kibar seyler ancak tavan atkisi uzerine ya da sepet takip uzerine led aydinlatma takayimmi karar veremedim kamp vs durumlarda gece boyu akuyu bitirmeden kullanilabiliyor deniyor bar seklinde yada birkac adet on ve arkaya uygulayabilirim sepet aslinda cok istedigim birsey degil ama malum tup ve yedek lastik epey kucultuyor bagaji
7-abs isigi arada yanip sonuyor aslinda 10 gundur hic yanmadi araci yikattiktan sonra yapmisti bir kac kez sonra yapmadi ergun beyin ilgili yazisini okudum abs beyin lehimi ile ilgili olabilirmi yada sensor kaynakli birseymidir
8-aracin eski sahibinin dedigine gore yaklasik 1500 km sonra bakim zamani geliyor yine ergun beyin bakim tablosunu cikarttim forumdan. motor yagini aldim mobil 10-40 olarak ancak orijinal mopar yag filtresi hava filtresi bulamadim antalyada. sanziman ve diferansiyel yagi ve lsd katkisi icinse durum ayni burada bilinen birkac usta var ama hangi malzemeleri kullaniyorlar bilemiyorum kendim alip sadece iscilikle halletmek istiyorum
9-sarj gostergesi ve yag gostergesi tam ortada yag gostergesi ufak ufak motor devrine gore degisiyor normalmidir
10-cok sordum belki ama keyifle uzun yillar kullanmak istedigim aracimi tanimak ve iyi bakmak istiyorum herkese tesekkurler
Öncelikle hoşgeldiniz ben de Antalyadayım. Geze-genleri tanıyalım bölümünden kısa bir tanıtım yaparsanız güzel olur.

Soru ve sorunlarınız için isterseniz sizi kendi ustamla tanıştırırım biz de tanışmış oluruz.

Ben yedek parçaların yağ dahil tamamını İstanbul'dan getirtiyorum buradan hiç bir şey almam.

Özel mesajla ilk ekspertizi kim yaptı ya da kime götürüyorsunuz yazabilirseniz bir yorum yapabilirim. Tabii usta akrabanız filansa onu da belirtin iyi olur

Genel olarak sorunlarınız 2 ve 3. Maddeler dışında basit şeyler onlarda tecrübeye çıkıldığında netleşir.

Tekrar aracınız hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
2014 Jeep Compass MK 2.0 Limited