ukymk55 Nickli Üyeden Alıntı
Dün Başıma gelen bir durumdan bahsetmek istiyorum.
eşim oğlum kardeşim le beraber dik syılabilecek bir güzergahtan bursa gürsu yamaç paraşütü pistine doğru tırmanıyorduk Oradan Erice gölüne geçecektik.. Vites 1-2 sürekli. ARAÇ lpg DE.
artık zirveye yakşaltığım sıralarda aracın hararetinin yükseldiğini farkettim. tam orta 100 derece. bunun 1 çizgi üzerine çıktı biraz daha gittim 1 mm daha çıkınca durdum hemen . Motoru stop ettim. kaputu açtım. motor suyu fıkırdıyor içeride. genleşme kabının alt bağlantısından hava geliyor fokurdama var. haliyle aracın altında su damlıyordu Radyatör kapağı düdüklü tencere gibi fıssss. bekledim o şekilde. sonrasında radiator kapağını hafif gevşettim basınç iyice çıksın diye. neticede basınç bitti. kapağı açtım. motoru çalıştırarak radyatöre su doldurdum. (öncesinde antifriz yoktu zaten) yanımda 3-4 lt su vardı. araç rolantideyken yavaş yavaş doldurdum harerette artık düşmüştü 100 derecenin altına. sonra biraz ilerledim benzine alarak. çeşme felan bulayım diye. çeşme bulduk ama hararet yine 100 derecenin üzerine bir miktar çıktı ama önceki kadar değil. çeşmeyi bulduk. önceki gibi radiator kapağından basıncı yine atmasını bekledik. kapağı dikkatlice açtım yine 4 tane katman bez kullanarak. radyatörü tekrar yavaş yavaş araç rolantide iken su ile doldurdum. + 5 lt daha aldı. toplam 8-9 lt doldu diyebilirim. motor emdikçe biraz daha koydum. devamında napsak yolsa devam etsek mi etmesek mi derken devam edelim dedik. gittik pikniğe arazi harikaydı amatörcede olsa biraz oynaştık falan filan geri döndük akşam eve. sonrasında dediğim gibi hararet 100 ün üzerine hiç çıkmadı. hatta 100 e bile tam gelmedi bir tık altındaydı. altta su akıtma felan hiç bir şey yok.
Neticede radyatörde su kalmamış. harareti iyi farkettım. Gözüm hep ibrelerde zaten aldığım güncen beri.
İlginç olan ise genleşme kabıundaki su hala en üstte duruyor.
normalde oradan ilave olması gerekmiyormu sisteme. Eksildikçe ordan doldururduk diye biliyorum.
Sorunum sıkıntım nedir acaba?
yada normal mi?
Motor çalışınca fanda çalışıyor ama motor durunca fan çalışmıyordu hararet yüksekken. Binek araçlarda motor durduktan sonar fan devam ederdi? ??
Telefonla desteğinden dolayı Mirkan Kardeşime çok teşekkür ederim.