Toplam 2468 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: ZJ hakkında sormak istediklerimiz

Konulanmış Görüntüleme

Üye blueside - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Alıntı potukcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çözemediğim bi konu var...

motor soğukken marş hemen almıyor, yaklaşık 3 saniye kadar ıkındıktan sonra alıyor. motor sıcakken bu problem yok, bu yüzden bujileri eledim suçlu listesinden, benzin pompası geliyor aklıma ama var mı öneriniz kontrol için?

araçta lpg var bu arada ama zaten çalışırken benzinde çalışıyor... lpg de çalıştırmayı denediğimde aynı şey oldu bu arada dip not olarak...

şimdiden teşekkürler

Benzin pompası demiş arkadaşlar bende aynı sorun vardı. Benzin pompası değil diyebilrim. Aaraba soğukken yapıyorsa benzin pompasının üstünde benzini geri kaçırmamaya yarayan regülatör var. O ömrünü tamamlamış gibi gözüküyor anlattıklarınızdan. Bu regilatör araba soğukken yani sabah araca ilk marş bastığınızda akşamdan sabaha kadar hortumdaki benzini tutamayıp tekrar depoya boşaltıyor. Bu yüzden ilk marş bastığınızda boş benzin hortumuna benzin pompası benzini pompalıyor ve araba çalışıyor. Regilatör sağlam olan araçta hortumda benzin kaçırma olmadığından hemen marş alma gerçekleşiyor. Regilatör orjinal mopar pahalı. Bu yüzden yurt dışındaki malum siteden sipariş verin ben öyle yaptım kargosu dahil 65 dolara geldi bana. Dorman marka Canada üretimi sorunsuz kullanıyorum. Bu regilatör aynı zamanda 96-98 modellerde benzin filtresi görevi de görür ve piyasada benzin filtresi diye anılır. 95 ve öncesinde benzin pompası benzin deposunda değil dışarda benzin deposuna yakın bir yerdedir. 96 sonrası zj lerde benzin filtresi yoktur dışarda. Benzin deposunun içinde dir. Benzin deposunu söktüğünüzde modülün en üstünde küçük ufo ya benzeyen bir parçadır. Benzin pompası arızası anlamanın kesin yolu ise aracı otobanda benzinde biraz sıkıştırmaktır. Kesiklik yapar benzin pompası arızalı ise. İlk önce otobanda biraz zorlayın eğer kesiklik yoksa regilatöre yönelin. Hatta İzmir desiniz bende İzmir deyim haberleşirsek beraber deneriz. Usta tamirci falan değilim deneyimli zj kullanıcısıyım. iyi formlar.
    Konu blueside tarafından (16.Ekim.2014 Saat 14:46 ) değiştirilmiştir.