ellere kuvvet gardaşım.Kalın pasta ne için ince pasta nedemek ki?
Birde bu gün nasıl başardım bilmiyorum ama kontak anahtarını 5 kez on-off yaptım. Netice 12-25-55 kodları çıktı.Ne olaki bu arıza kodları.
Arac gercekten cok diri duruyor...kazasiz belasiz
Kız kardeşinin servisinde özel ilgi gösteriliyor 😝
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ne yaptım değilde ne yapmak istedim yada az kalsın ne yapacaktım;
Ankara dün yağmurluydu ve neredeyse sabaha kadar inceden inceye de olsa yağdı.Bugün izine ayrılmıştım ve ufak tefek işlerimi de hallederim bahanesi(asıl amaç cherokee'me binmekti) ile aracıma gittim kapıyı açtım birde ne göreyim sunroof'un 3 bölgesinin döşemesi sırılsıklam.Heleki yolcu tarafının sağ alt köşesinden resmen su damlıyor.Sinirlenmekten öte üzüldüm.İstikamet Ankara şaşmaz sanayi dedim ve;
1. Sadece sunrof tamiri yapan birine gittim durumu anlattınca (bu arada sunroof düğmesi sürekli takılıyor bi açılıyor açılmıyor, bi kapanıyor bi kapanmıyor.Kimi düğme oksitlenmiştir kimide beyinde problem var dedi.) dedi ki; döşemeyi komple sökeceğiz, beyinden gelen arızayı halledeceğiz, kanalları açacağız sunroof camının su kaçağı yapan tarafına silikon çekip boyayacağız hepsi için nakit 400 tl. alacağız ama istersen herhangi bir döşemecide tavan döşemesini değiştir.Çok kötü değil ama sudan dolayı lekelenmiş.Bunu 250 tl. gibi bir rakama yaptırırsın sanırım, eğer bunu yaparsan sen tavan döşemesini yaptırırken bende sunroof tamirini yaparım ve 300 tl. alırım karar senin dedi.
2. Mantıklı bulmuştum istikamet döşemeciler dedim.Üç yere gittim biri 650 Tl., diğeri 450 Tl. ve bir diğeride 500 Tl. dedi.(Vazgeçtim çünkü su lekeside olsa tavanım orjinal)
3. Sürekli LİFTGATE OPEN uyarısı vardı aracımda.Hazır sanayideyken şunuda öğreneyim dedim.Tek bir yere gittim 100 Tl.ye yaparım dedi.İyi dedim ayrıldım oradan.(Sanırım yaptıracağım ama yinede ilk önce kendim söküp yapmaya çalışacağım.)
Sonuçta havayı karartınca eve geldim.Aracı park ettim ve nedense birden aklıma acaba az da olsa sonruuf açık kalmış olamaz mı? sorusu geldi.Bir arkadaşla, sıklıkla takılan düğmeyi güç bela çalıştırarak yaklaşık yarım santim camı hareket ettirmeyi başardık ve camı tamamen kapattığımı sanıyorum.Artık sabaha kadar umarım yağmur yağar diyorum yok yağmadı sabah ilk iş koca bir kova dolusu suyla deneme yapmak olacak.
Camın sağ üst köşesinden damlama yapmıştı, onu hallettim.
ImageUploadedByTapatalk1444242013.942805.jpg
ImageUploadedByTapatalk1444242029.274680.jpg
Daha önce cam orijinaliyle değişmiş ancak montaj maalesef doğru yapılmamış, alt kısımlarda camı tutan birşey yoktu. Bir de kullandıkları ara malzeme son derece kalitesiz idi. İki yandaki tozluklarınıza çok iyi bakın tanesi 185TL cik ve şu an Türkiye de yok. Üst fitilin orjinali 90TL, o da Bursa'daki fabrikadan sipariş ile gelecek, ben ustayla gidip oraya uyan birebir profilde fitil kestirdim, mis gibi oldu.
ImageUploadedByTapatalk1444242126.302453.jpg
ImageUploadedByTapatalk1444242141.835025.jpg
Ustası cam montajını ve metal aksamın bakım ve temizliğini yaparken be de silecek ve kollarını elden geçirdim. Eski tip sileceklerin (muz olmayan) kalitelilerinden bulup değiştirdim.
ImageUploadedByTapatalk1444242188.955014.jpg
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
Konu GC2013 tarafından (07.Ekim.2015 Saat 21:27 ) değiştirilmiştir.
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
2011 SsangYong Kyron 2.0 Xdi O/V
2016 Mondial RXÎ EVO 250 cc
2008 Chevrolet Captiva 2.0D ov
2007 Subaru Forester 2.0 ov
2000 Grand Cherokee 4,7 + Atiker Gold Lpg
2009 Subaru Forester 2,0Xs+Prins Lpg
2004 Subaru Forester 2.0x +Milano Lpg
2004 Renault Laguna Prıvılege+Milano lpg
1997 Toyota Carina GLİ+Milano Lpg
Abiler arazide yarı yolda bırakmıyacak tavsiye edeceğinizz.. bir gps cihazı varmıdır..
Arabada xetec marka double takılı ama arazide gps tırt.
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
DÜRÜSTLÜK SİZE FAZLA ARKADAŞ KAZANDIRMAZ, AMA HER ZAMAN İYİ ARKADAŞLAR KAZANDIRIR...
Honda ne?
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
NE YAPARSAN YAP, KENDİN İSTEDİĞİN İÇİN YAP
Başımın belası 6 direksiyon kutusu, 5direksiyon pompası sök tak yaptığımız ve sonunda kötünün iyisi bir soluk aldıran ( direksiyon kutusu hikayesini ayrıca paylaşacağım anlatıcam)
Sağolsun Mert başkanı tavsiyesiyle 4inch yukseltmede eksik kalan Pit Arm kolunu alıp değiştirdik.
Olamza olmaz direksiyon kutusu sabitlemesini tek tarafı bağlantılı olarak yaptırıp bağladık... Şimdilik İçimiz rahat.
![]()
denizci & mimar -
Deniz Ticaret Gazetesi / broker/ yelken eğitim/renovasyon.