Bu da ana yemek olsun, umarım bir gün denersiniz
Ana yemek olarak şimdilik eskilerden bu resimleri bulabildim, iki resim kayıp ama anlatıcam bu da kolay bir tarif
Pirzola komple, parmezan raggiano olması gerek (eski parmezan tipi), yumurta, toz sarımsak, galeta unu, paprika, un, karabiber, süt
Kaçan resimin tarifi
1-Üç adet küvet yapıcaksınız (küvet: derin tabak) birincisine sütle sulandırılmış yumurtanın sarısı, ikincisine elenmiş un ve az tuz, üçüncüsüne de karabiber rendelenmiş peynir ve galeta ununu koyacaksınız
2-Küvetlerin sıralandırılması
En başa unlu küvet, yanına, sonra yumurtalı küvet, son alarak da peynirli galeta unlu küvet
3- Eti önce ortadaki küvete yatırın, çıkartın fazla yumurtalı bulamaç süzülsün, sonra una batırın. Undan çıkartın tekrar yumurtalı küvete batırın, tekrar süzülsün arkasından peynirli küvete iyice batırın ve tavaya atın
Tavaya atılmış hali
Az kızartıp eti mühürledikten sonra tavadan alıyoruz ve alumnyum folyonun üstüne koyuyoruz
Böyle paket edip, önceden ısıtılmış fırında 15dk civarı bekletiyoruz
Pişmiş hali.
Burada etin rengi sizi aldatmasın, et tamamen pişmiş bir durumda, hem sulu hem de lezzetli ve yumuşak. Biraz daha fazla tutarsanız, rengi koyulaşır ve hafiften lastiğe döner.
Bon Apetit