ehliyet almadan direksiyon başına geçtiğim yıllardan beri aracın yağına bile bakmayı bilmezken 4 yıl önce ilk defa 4x4 arac aldım sonrasını düşünmeden. bırak bu siteden etrafımda 4x4 kullanan tanıdığım kimse bile yoktu ne olabilir ki işte 2 yerine 4 teker dönüyor diye düşünüyordum. sonra herşey önşaftın titremesiyle başladı big bang gibi. titreyenin ön şaftın olduğunu bile bilmezken o site bu site cherokee titreme anahtar kelimeleriyle aramalar yapmaya başladım. tabi o ara sanayiye gittim geldim ustanın biri biraz öptü yanaklarımdan şaftı söktü taktı 3 kere yaptı bu işi ama olmadı. sonra birgün baktım facebooktan bir mesaj geldi ''senin probleminin çözümü burada '' diye bir link veriyordu. kim bu adam be dedim baktım meğer chrysler mühendislerinin yıllardır peşinde olduğu beatrix takma adlı ergun erakmanmış. sanal olarak tanıştıktan sonra yolumun üstünde geçerken bir bakayım dedim beylikdüzü sanayide ben ergun bey falan derken biri daha geldi onun da derdi varmış zj ile ilgili merhaba ben ejder dedi . ondan sonra ejder bey mert bey ergun bey devam etti.
bana 2'' get yeter dediğim zamanlardı ne işim olur offroadla araziyle diyordum. Büyük konuşmamak lazımmış. kaporta harita gibi oldu arabanın orası burası ayrı oynuyor. kendi başıma aks değiştirip balata sökebilirim şaft söküp tamire götürebilirim hatta arazi şanzımanını bile indirmişliğim oldu. resmen 4 yıllık bi eğitimden geçtim hala eğitiliyorum gibi geliyor. ama hepsinden öte ve güzel olanı tanıdığım insanların %99 u hayatımın sonuna kadar etrafımda görmek istediğim birlikte olmak istediğim ve birlikte olmaktan hep aynı arabaları konuşsak bile sıkılamadığım insanlar. eski arkadaşlarımla bile neredeyse görüşmez oldum. evin içinde kapı kaplamasından yedek araç teybine kızaktan bisiklete çadırdan uyku tulumuna önceki hayatımda hiç ihtimal vermedğim malzemelerle dolup taştı. evet bizi offroad biraraya getirmiş olabilir ama herşey offroad değil anlasana. ha bide tutup bunca yıldır işin içinde benden onlarca kat tecrübeli olanlar kalkıp bana başkansın sen dediler. hobaaa dedim nerden çıktı o.bir başkanlık eksikti onu da sindirdik allaha şükür. güzel yoldayız sonuna kadar devam burada olmaktan son derece mutluyum