[QUOTE=fbmy;35012]Önemli bir konu, kurallara uyarak rahat gezmekten yanayım. Ben ön vinci ruhsata işlettim. Ruhsattaki ibaresi ''ön çeki makara sistemi mevcuttur'' olarak yazdılar. Diğer donanımları da imkan nispetinde işletmek isterim.

Vinci ruhsata işletmek için vinç faturalı ve CE belgeli olacak. Proje çizdirip muayene istasyonuna gidiyorsunuz genel muayene ve tespit yapıyorlar. Daha sonra trafikten ruhsat yaprağı değişiyor.[/QUOTE

Siz bu islemi nerede yaptirdiniz?
Gönül rahatlıği ile stressiz kullanıp TüvTurk ten sıkintısız endisesiz geçmek hepimiz isteriz.

Bugun şöyle bir bilgiye ulaştım. Tadilat projesini oluşturan muhendislik ofisleri yine sanirim makina muhendisleri odasindan mühendisce onay verilmesi şarti ardından . Tadilat Projesi, isme kesilmiş fatura, CE ile Ankara TSE gonderiliyor. Buradan onaylandiktan sonra kişi TuvTurk arac tadilat muhayenesi icin gün alip arcin geneli ile komple tekrar muhayene gidiyor. Tabi ardindan Trafik tescil ruhsata yazmak kaliyor.

Araç Plaka hangi il' e aitse o ilden proje mühendis onaýi gerekiyor. Görüştüğum Samandirada ki tadilat proje cizen Sakarya Adapazari Mskina mühendisleri odasindan onay aldığını ve her il' de mühendis insiyatifi farkli olduğunu belirtti.