Yok abi ne gezer bu konuda çok haklısın.Ben yaklaşık 3 senedir fixya üyesiyim üye olduktan 1 sene sonra filandı bende gönüllü oldum ve banada arızalar göndermeye başladılar fakat orada 3 level var ben daha ilk leveldeyken canımı çıkarmaya başladılar(Merak ettim bak ..Şimdi siteye girdim verdiğim bilgilerle tam 15331 kişiye yardımcı olmuşum) öyleki neredeyse her hafta en az 3/5 kalem soru gelmeye başlamıştı,şöyle bir sıkıntı var ne yapmalıyım,yok şu malzeme arabanın neresinde yok şu kodun açılımı ne .Boş kaldığım zamanlarda onlara cevap yetiştirecem derken pek çok şeyide ögrenmiş bulundum işin tek işe yarar tarafıda o oldu ama son 9/10 aydır 15 günde bir kere ancak ziyaret ediyorum gönderilen sorulara da son 9 aydır cevap vermiyorum diye artık soru filanda göndermiyorlar.

Orada böyle muhabbet yok abi, ben zj ile ilgili bilgi ararken tesadüfen buldum ve öylesine takıldım,yalnız şu bir gerçekki bu forum ABD yapımı bir forum ve adamlar Dünyanın her yerinden tecrübe ve bilgi sahibi yada merak sahibi insanlara Teknoloji üzerinden.Araç sevgisi üzerinden.mekanik üzerinden (forumda her model ve türden Arabalar hakkında ne ararsan var fakat açılımları sadece arabalarla sınırlı degil tüm teknik-mekanik-kimyasal-fizik- en basit cep telefondan tut aklına ne gelirse) ulaşmanın kolay ve gönüllü ücretsiz bir yolunu bulmuş durumdalar adamlarda benim ev adresime kadar tel numarama kadar her şey var,hatta arada bir teşekkür mali gönderip halimi hatırımı soruyorlar böyle ince yönleri de var.Ne diyeyim insan doğası gereği sırtının sıvazlanmasından hoşlanıyor.bence çok başarılı bir Teknoloji ve bilgi toplama politikası uyguluyorlar.

Hani diyordum belki bizde böyle bir yapılanmanın en azından amatör olarak içine girebilirsek en azından kendi ülke sınırlarımız içerisinde bir şeylerin öncüsü olabiliriz neden dersen bana göre elimizde müthiş bir imkan var bizim üyesi bol TEKNİK bilgi donanımı yüksek zeki,yaratıcı ruhu gelişmiş kabiliyetli,kafası çalışan paylaşımcı ve muhabbetli forum üyelerimizde ülke geneline yayılmış durumda ve kendi aramızdaki muhabbet bize her türlü yetip artıyor ama biz bu olanağı daha yararlı şekillerde de kullanabiliriz diye düşünüyorum.

Ben kendi adıma şu sözü verebilirim ve sözümün de arkasında dururum öyleki forumdan tek yüz yüze tanıştığım kişi bizim buradan Muhteşem olsa da yazıştığım ve hatta telefonla görüştüğüm forum üyesi arkadaşları yolda görsem tanıma imkanım olmasa da her üyemize eşit uzaklıkta ve eşit yakınlıkta olan bir kimseyim ve bu topluluğun sahip olduğu her türlü teknik-mental ve fiziki gücünü daha faydalı daha etkili şekilde kullanarak Ülke genelinde örnek projelere imza atabiliriz bu bence bizim bir arada bulunmamızın bir başka ve en önemli nedeni olmalı,bu sebeple insan yaşantısına kaliteli katkılar sağlayacak tüm projelerde elimden geleni yapmaya hazırım.