Bir kaç kelime birşeyler yazayım demiştim, vakitsizlikten şimdi yazabiliyorum. Geçtiğimiz sene mayıs ayında başladı jeep maceram. Japonlar arasında dolaşırken babamın teşvikiyle ani kararla 94 5.2 ile tanıştım. Ne tanışma, tam cahil cesareti vatandaşın dediğine güvenerek kimseye göstermeden kendim ankara dan binip gelmiştim. Çok kötü olmasada km sinin fazla olması nedeniyle biraz da bakımsızlıktan bana çok nazlandı. Buna rağmen zehir alınmış yavaş yavaş yayılıyordu. Orasıydı burasıydı en son şanzıman arızasını da yaptırdıktan sonra ilan verdim. Nasıl olsa hemen satılmaz binerim 3 5 ay daha diye düşünürken 2. gün satıldı. Hayatımda bir boşluk oldu. Kızım bile baba ben jeep istiyorum bu getz çok dar sıkılıyorum ( bu arada kerata 5 yaşında) diyordu. WJ mi V8 mi 2.7 mi derken Tekrar ZJ almaya karar verdim. Bir kaç günde bütün ilanları okudum. Beğendiklerimi aradım derken zaten az sayıda olan temiz araçlar kalmamıştı. Birde galerilerdeki araçları aramıyordum. Malum sitedeki ilanlar bitince birde diğer sitelere baktım ....m.com sitesinde bir ilan dikkatimi çekti. Malum sitede galeride olan araç sahibinden yazıyordu. Akşam aradım cevap vermedi. Ertesi gün bir daha aradım konuştuk gerçekten aracın sahibiydi. İlave fotoğraflar istedim gönderdi. Konuşması samimi geldi. Tekrar tekrar fotoğrafları inceledim değerlendirdim, gitmeliyim dedim. Olmadı boğaz da bir çay içer geliriz dedim
Neyse salı sabah uçağıyla istanbula geldim vatandaşla buluştuk aracı inceledim altına yattım, üstüne çıktım... Tamam dedim deneme şürüşü yapalım. Çıktık yola bütün özellikleri çalıştırdım. Araziyi denedim. Aklıma takılan bir kaç soru vardı onuda sağolsun Bora Yakın bey telefonunu vermişti onu aradım. Onlarıda ona sordum, şüphen varsa sanayi de arkadaşlar var gidebilirsin dedi. Vatandaşın anlattıkları ve aracın durumu aksi bişey demiyordu araç temiz az kullanılmıştı. (Yeri gelmişken başkan ve bora beye yardımlarından dolayı teşekkür ederim.) Eksi olarak gördüğüm cam ve bagaj amortisörleri ölüydü. (siparişleri verdim geliyor
) Sürücü kapısı menteşesinde burç aşınmış. Ön iki koltuk derilerinin oturma bölümleri çatlaktı. Direksiyon derisi yıpranmıştı. Bunlarda olabilir şeylerdi. Arıza kodu vermedi. Bir de LPG sistemini değiştirecektim gibi bir laf etti arızamı var dedim yok yok falan dedi. LPG de bir süpriz çıkar öngörüsüyle satışı yaptık. Noterde ilginç bir durum başımıza geldi, satış yapamazsınız, araç trafikten men görünüyor sistemde dediler. Önceki vizesini 2 ay geçirerek yaptırmışlar o yüzden sistemde men görünüyormuş. Çözüm de çok basit trafiğe gidip sistem den kaldırılması gerekiyormuş. Neyse tanıdıklar yardımıyle 5 dk içinde işi çözdük satışı yapıp 12 de istanbuldan yola çıktım denizli ye doğru. Denizli ye kadar güzel bir seyahat oldu. İkinci kez ZJ sahibi olmamız kısaca böyle oldu. Başkanın metres dediği kadar var.
İlk aracı sattıktan sonra yoldan geçen araçlara bakar olmuştum eşimin dalga konusu oldu niye sattın madem... bu araçla ne var aranda... vb.
![]()