Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer sezon sonları karaya çekip bakım yapma imkanınızda maddi ve manevi sorun yoksa ahşap tekneler klasik olmaları açısından güzel tabi ama uzun soluklu bilinmedik ıssız yerlere ahşap veya yoğurt kaplarıyla gitmek bir hayli riskli, bilemiyorum benim tercihim saç çelik teknelerden yana gibi.. Okyanus geçişlerinde su üstünde uyuyan balinalar veya başıboş dolaşan konteynırlar veya mercan kayalıkları v.s. karşısında daha güvenli...

Şu filmi izlemenizi tavsiye ederim ; Özellikle konteynırlar konusunu güzel işlemiş....

https://www.youtube.com/watch?v=kLCOq__EScE

Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Eğer sezon sonları karaya çekip bakım yapma imkanınızda maddi ve manevi sorun yoksa ahşap tekneler klasik olmaları açısından güzel tabi ama uzun soluklu bilinmedik ıssız yerlere ahşap veya yoğurt kaplarıyla gitmek bir hayli riskli, bilemiyorum benim tercihim saç çelik teknelerden yana gibi.. Okyanus geçişlerinde su üstünde uyuyan balinalar veya başıboş dolaşan konteynırlar veya mercan kayalıkları v.s. karşısında daha güvenli...

Şu filmi izlemenizi tavsiye ederim ; Özellikle konteynırlar konusunu güzel işlemiş....

https://www.youtube.com/watch?v=kLCOq__EScE
Flimi iki kez izlemistim, yogurt kablari icin ornek gosterilebilir. Aslinda bu kadar da çuruk degiller. Fiber tekneler ile ilgili bir başlik acip biraz anlatmali.
Bu tehlikeler her zaman var. Heleki kendi sularimizda bile.

Tekne transferi yaparken asagi - yukari cikarken gece seyri ile vardiya degısimiyle yol aliyoruz. Maalesef gece araba gibi farlarimiz yok. Iskele, Sancak silyon ve pupa silyon ile Trafik düzeni içinde ilerliyoruz. Sadece nvigason kontrolu icin kamrada kirmizi isik açariz. Pek çok seferimde Halat, naylon, kasa, bidon ile karsilastim ve birtakim çaparizler de hep sorun yaşatti.

Hangi tekne olursa olsun iki yilda bir karaya almadan tekne sihhati icin cok elverısli degil, en azindan zehirli boya, tutyalar, pala, menfez , pervane icin gerekli oluyor.

Benim de gönlum her daim ahsaptan yana. Insan icin en sihhatli yasayabilecegi malzeme, Lakin bakim masraflari ortada. Kullanilan ahsap ta cok onemli Tik dersek Aşabin bir numarasi Ömürük, fakat çok pahali.

Ailemin ve benim ilk göz agrimiz "GUNES"

Çocukluğum Uskuna komple Tik bu 15mt yelkenlide gecti. Yapimindan itibaren, yarislar geziler.
.Bir ara yazacagim.