Konulanmış Görüntüleme
-
- Burak
Moderator
Benim yaşadığım Death Wobble'a gelince;
Büyük ihtimalle aracım yükseltildiğinde track bar cıvata sıkma işlemi araç yukardayken yapıldı. Zamanla burçlar bozuldu ve D/W yaşamaya başladım.
Ardıncan 2 kez burçları değiştirdim (bu esnada sıkma işleminin yerde yapılması gerektiğini hala bilmiyordum) ama kesilmedi. Hatta daha da arttı.
Alt kolların burçlarını oval yerine kaynakla doldurma yaparak yuvarlak yaptırdık, standarttan biraz daha kuvvetli direksiyon amortisoru taktık, lastikleri değiştirdik olmadı.
En son ki tüm rot başları, rotilleri ve track bar değişimi sonucunda Death Wobble'dan kurtuldum. (Bu arada track bar yine araç yukardayken sıkıldı, bunu yeni öğrendim, ve en kısa zamanda track barın cıvatalarını araç yerdeyken söküp tekrar sıkacağım.)
Kurtulduğumu nasıl mı biliyorum? Ankara Otoban'ı Ataşehir ayrımında iki tane mazgal var. Oradan ne zaman 90'ın üzerinde hızla geçsem Death Wobble'a giriyordum. Bu son işlemlerden sonra 90 ve 110 la iki kez geçtim. Araç bi sarsıldı, direksiyon sağa-sola bi kaç kez titreşim yaptı ama anlık olarak. Ardından hemen kesildi. Death Wobble ise uzun süren bir süreç. Örneğin 110 km/s de yakalandınız. 60 km/s e düşene kadar bu durum geçmez. Direksiyonum neden sallandığını bilmiyorum, belki ufak boşluktan, belki 2" yükseltme için HD bir direksiyon amortisoru lazım. İleride HD bir direksiyon amortisoru alacağım. O zaman deneyimleri yine paylaşırım.
Sonuç olarak boşa harcanan yaklaşık 1000 TL'lik track bar burcu, işçiliği vs. akabinde D/W bitti çok şükür. Ancak 11 kez D/W yaşamış biri olarak bu fobiyi üzerimden atmam uzun bir zaman alacak.
Bu süreçte Death Wobble ve buna benzer diğer konular hakkında oldukça bilgi sahibi oldum. Yerli ve yabancı kaynaklardan onlarca makale, yüzlerce mesaj okudum. Ayrıca bana ciddi yardımları olan Ergün Abi, Dinç Abi, Ercan Abi, Levent Abi, Mirkan ve şu an ismini hatırlayamadığım diğer arkadaşlara çok teşekkürler.
Konu Maverick tarafından (23.Kasým.2015 Saat 20:07 ) deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
Bu Konu için Etiketler