Bilinir ki; Geri tepme, motorun randımanlı çalışabilmek için ihtiyaç duyduğu bir sıkışmadır.
Tamam, mantıken Egzos gazı rahat ve hızlı dışarı atılmalıdır, ama gereğinden daha rahat dışarı çıkan gaz, motorun ihtiyaç duyduğu sıkışmayı sağlayamayacak ve motorun “rehavete” kapılmasına sebep olacaktır.
Geri tepmesi olmayan bir motor özellikle alt devirlerde hızlı kalkış için gerekli torku üretemeyecek, ancak üst devirlere standardından daha rahat çıkacaktır. Motor hem alt devirlerde ve esnekliklerde normalden daha yüksek tork üretsin hemde ses kaybı maksimum olsun diye mühendisler aracın tasarımında uzun araştırmalar yaparak Geri tepme ortamını en ideale denk getirmeye çalışırlar.
Şimdi, salt bu nedenle şahsen asla aracın orjinal eksoz tasarımını bozmam !
Huzurluyum, "yanlış mı yapıyorum acaba ? " takıntısı olmaz kafamda.
Belki size garip gelebilir ama benim ZJ' de seyahat esnasında özellikle içerde motor sesi duyamazsınız, tek duyulan lastik sesidir...
Üzerindeki eksoz sistemi tamamen orjinaldir, ve değiştirmem gerektiğinde kesinlikle sadece ve sadece orjinali ile değiştiririm.
Bir önceki ZJ' de inanın bana dediklerinizin hepsi denendi.
Motor da nihayetinde sonunda bitti...
Bunda yapılan bu işlemlerin de bir payı olduğu hep kafamın bir tarafında kaldı...
ZJ' lerinize Sessiz ama uzun ve sağlıklı motorlar diliyorum...![]()