Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
İnan bana, eğer 96 üstü bir Grand Cherokee sahibi olsaydım çoktan iyi bir kaportacıya gider, Sunroof' u iptal eder, saç ile kapatıp mükemmel bir boya atar, tavan döşemesini de değiştirirdim olur biter.

Emin ol yapardım ve herkese de tavsiye ederim.

Maliyeti taş çatlasa 1.000,- Lirayı bulur ama kafan da artık rahat eder.

Şu sunroofların tamiratlarına harcanan paralara emeğe ve zamana bir bak, üstelik eninde sonunda tavan saçı çürümeye mahkum !

Bu arada Sunroof şart mı ?
abi sunroof şart mı şart değil belki ama bu araçları konforu rahatı keyfi için alıyoruz ve eğer sunroof çaresiz bir hastalığa yakalanmadıysa kanser gibi kesinlikle şart diyorum. o tavanı açınca verdiği özgürlük hissi rüzgarın saçlarının arasına dolması tavandan gökyüzünü görmen egsozun gürültüsünü sunrooftan içeri almak hızlandıkça artan rüzgarın içeriye dolması paha biçilemez. o yüzden üzerinde çalışmalıyız çözüm üretebiliriz. ama kolay değil elbet. ben bütün parçalarını dağıttım biliyorum aslında çok ama çok basit bir mekanizma. tek problem o kanalın içindeki plastiğe benzer parçaların kopyalanması artık günümüzde milimetrik ölçü alıp cnc benzeri makinada parçayı istediğin malzemeden yapan makinalar var yeterki 1 kişi çıkıp parçaların autocad çizimlerini çıkarabilsin. ondan sonrası maliyet değil. autocad çizimlerini çıkarmak cidi maliyet ..o yüzden ben sunrooftan pek vazgeçemem ve sağlam olduğu halde ufak bi takıntıdan amerikadan bir arkadaşıma sipariş verdim çıkma olarak buldu 1 tane ve mart ayı gibi dönerken yanımda getiririm dedi. inşallah sözünde durur. ondan sonra söküp parçalayıp parçaların kopyasını yapmak kolay olabilir elde yedek olduktan sonra. aslında sunroofta tek problem geri hareketli kanalllar içindeki parçalar. bu kanallar sıfır olarak yurtdışında satılıyor sanırım ki bostancıda bi arkadaş istersen 1 ayda gelir diyor. tek tarafın kanalına 900 tl para istiyor. çok abartılı. amerikada çıkması komple sunroofun 400 usd ki 400 usd da iyi para amerika piyasası için.