Mert kardeşim Sayın Başkanım Performans buji kablosu denen şey bizim normal kullandıgımız kablolardan daha fazla seviyede ısıya dayanıklı bir dış çephere sahip lastik slikon karışım yapılı bir kablo hatta bazı markalar normal kablolardan 1mm daha kalın olabiliyor burada et kalınlığından ziyade dış çepherin ısıya dayanıklı slikon yapı ile üretilmiş olması aynı zamanda iç iletkeninde ohm degeri normal kablodan daha düşük yani direnç seviyesi daha az olan ve akım kayıp oranı düşük olan bir kablo sistemi.bende yaklaşık 2 sene önce bir hevesle aldım lakin bu kablonun işe yaraması ve saglıklı olarak kullanılabilmesi için araçta ateşleme bobini ,distrübütör kapagı,distrübütör meksefesininde high performans olarak degiştirilmesi ve throttle nin min 0,75 "yükseklikte ve 1/3 oranında hatveli ek bogazla yükseltilmesi ve ECU yazılımınında elden geçmesi lazım,bunlar olmadan bu kabloyu kullanmanın araca hiç bir katkısı söz konusu değil aslında ben bu malzemeleri temin edip aracımı bu şekilde modifiye edebilecek duruma kadar işi getirmeye çalıştım fakat ekonomik olarak öncelik arzeden farklı durumlardan dolayı bu işi bir müddet beklemeye aldım,yapsamda olur yapmasamda.
Barter yani takas bence hepimizin işine yarayacaktır,ben bu işi ticari alanda da zaman zaman yapmışımdır,yaşamın her alanında takas taa geçmişten günümüze kadar gelmiş olan bir ticari sistemdir.Bak şimdiden bir sürü malzeme ve talep söz konusu olmuş durumda,aslında Bartere girmek isteyen arkadaşlarımızın ürünlerinin ve kime ait olduğunun bir listesini oluşturabilirsek bu kadar üye sayısı olan bu forumda kendi aramızda inanılmaz büyüklükte ve dışarıdan da örnek alınabilecek seviyede ciddi bir takas trafiği kurabiliriz.