Alıntı Beatrix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ZJ' lerin klima sistemleri aslında son derece dayanıklı ve basit teknolojilidir. Ayrıca oldukça da güçlüdür...! Adamı içerde dondurur ! yeterki sağlıklı çalışsın.

Eğer bir sorun var ise iki nedeni olabilir;

Pompa devreye girmiyordur veya gaz kaçağı vardır. ( yani gaz yoktur veya çok eksiktir ).

Önemli kural ; Kışın ara sıra klima çalıştırlmalıdır, ki gaz özelliğini kaybetmesin.

Pompanın çalışıp çalışmadığını anlamanın yolu ;

- Klima pompasının önündeki kasnak devreye giriyor mu ? ( yani; kompresör kasnağı kayış kasnağı ile birlikte dönebiliyor mu? )

- basınç konnektörünün fişini çekin.

Aşağıda görüldüğü gibi U haline büktüğünüz bir iletken teli motor çalışırken konnektörün görülen deliklerine takın. Klima kasnağı kayış kasnağına kilitlenip dönmeye başlaması lazım.

- Eğer dönüyorsa, pompada ve tesisatta sorun yok !

Gaz kaçağı var mı ?

Aşağıda görülen plastik vida kapak çıkartılarak gaz basınç saati takılır ve gazın durumu ölçülür.

Eğer gaz eksik ise; sisteme boyalı sıvı verilerek aşağıdaki boruların bağlantı yerleri kontrol edilir, kaçak var mı diye....

Anlayacağınız; iki temel noktadadır sorun, ve hangi noktadan kaynaklandığı da bu şekilde anlaşılabilir.

Hadi, iş başına !
Ergun abi Merhaba,
Dediklerini kontrol etmek amacıyla kaputu açtım bu sabah klimayı 16 decerece getirip klimayı açtım fakat gösterdiğin kasnak aralıklar ile çalışıyor 10 saniye duruyor 5 saniye çalışıyor bu normal midir ? İstersen video yükleyebilirim.
İkincisi normal ise bu çalışma durumu kesinlikle gazı bittiğinden kaçak olduğundan şüphelniyorum senin yorumuna göre hareket edeceğim
Teşekkürler