Konulanmış Görüntüleme
-
- Ali Harun
Üye
Elimden geldiğince yardımcı olamaya çalışırım hakim olduğum konularda. Araçla ilgili illaki ufak tefek sorunlar var. 21 yaşında olacak o kadar. 2 hafta önce vize yaptırdım. O zaman el freni tutmuyordu balataları değiştirdim. Ağır offroad şimdilik pek dikkat çekici gelmiyor o yüzden araçta çok büyük değişiklikler yapmayı planlamıyorum. 2" get yükseltme yapıp aracın yürüyenini düzelttim mi bence bir sıkıntı görünmüyor. Biraz araştırdım ama yine de direk cevap verebileceğiniz bir konu olursa diye çözüm üretmeye çalıştığım sorunları kısa yine yazayım
- Soğukken araç LPG ye geçtiğinde rölantide ise stop ediyor. Seyir halinde fark etmiyorsun bile geçişi. Araç ısındı park ettin bir kaç saat durdu tam soğumadı ama LPG geçme sıcaklığında yine stop ediyor. Hadi bunu kabullendik kırmızı ışıklara yaklaşırken durmaya yakın az az araç gaz veriyor soğukken daha hissedilir, ısındıkça pek hissedilmiyor. Prins Sıralı sistem var bu arada. LPG cilerin verdiği cevaplar pek tatmin etmeyince kendimiz kontrole başladık birde ne görelim regülatördeki vakum hortumu takılı değil. Onu takınca yukarıda anlattığım duruma geldi daha önce daha çok gaz verip bırakıyordu. daha sık stop ediyordu. Neyse LPG ci amcalar bunuda görmeyince bende dedikleri pek aklıma yatmadı. Biri sistem 10 sene olmuş hepsi değişecek diyor bir başka bişey... Bence sorun regülatörde ve tamir takımıyla iş bitecek ama LPG ci amcalar olmaz değişmesi lazım diyor bakalım zaman ne gösterecek.
- Vin ekranı hiç çalışmıyor söktüm baktım galiba önceden bir tamir görmüş. Lehim atığı falan görünmüyor ama müsait zamanda tekrar söküp komple sonradan lehimlenen kablolar falan var onları kontrol edicem.
- Genelde yapmasa da arada sırada tam tur dönüşlerde sağ önden küt küt ses geliyor. 2 haftadır falan hiç ses yok.
- ilk kalkışta geri vites sonra d ye al kalk hafifte direksiyon herhangi bir yöne dönükse sol önden bir küt sesi geliyor. Bu sesler için söküp bakılacak önler.
gibi gibi.....