Arkadaşlar, Zj de ABS ile ilgili sıkıntıları giderdikten sonra 1. muhayene için Pendik TüvTürk' e randevu almıştım lakin muhayeneye girmeden önceki gün Toyota'da çalışan bir arkadaşımız Vitrin aracı olan 2016 Hilux Toyota full offroad donanımlı araçlarının genel donanım , lastik vbg dolayı geçemediği bilgisinini verdi. Dolayısıyla iptal ettim. Öğrendim ki ''Pendik istasyon'' epey mimliymiş bilginize.!
Sonrasında 2. seferide iptal edip 3. ve son hakkımızı Şile' den randevu aldım. Vinç ve Sepetimi ne olur ne olmaz diyerek çıkartıp ön demir ile Şile istasyona girdim. Offroad donanımı ile hiç bir sorun yaşamadım fakat aklımda olmayan ve hiç bir yerden akıntım olmamasına rağmen direksiyon kutusunda terlemeden Ağır kusur verdi.
Kanalda bir ara elinde metre ile sağı solu ölçmeye başlayınca hah dedim. Zokayı yuttuk, kite mi taktı. Oradan ''Şefim'' diye seslenip şefi de geldi birlikte incelemeye başladılar.Neyseki Lpg için olduğunu sonradan anladık.
Lpg için bir tadilat yapmıştık bende de sağda olan dolum ağızı yeni bakır borular ile sol tampon altına alındı ve sağdan gelen hat levhalar ile sarıldı. Ancak ön yolcu motor geçişinde boruların açıktan geçtiğini belirterek 2. ağır kusuru yazdı. 3. ise sinyaller; Malumunuz ! Dörtlüleri yakınca farklı, parkı yakınca farklı. Dedim ki hemşerim bu tüm bu kasa araçlarda böyledir. Orjinal hali deyince yazdığı ağır kusuru iptal etti. Ama bu durumu söyleyiniz her gelişinizde diyerek tebihte bulundu.
Son olarak 2. Sefer için Szıdırmazlık raporu ile gelmemi belirtti.
Bu muhayeneler gerçek bir karın ağrısı hepimiz için.