Değerli büyüğümüz ananemiz in kaybı için bir süre vermiştik girmeyi..
Ancak dönebildim aranıza.... resimleri de yüklemeye başladım.
Sormak isterim 3,5 inch yükseltme için deve boynu standart mı kalmalı yoksa büymelimi bir miktar.? Deve boynumuz standart ve direksiyon kutusu üst 2 boru basınçlı değil. Sanayide preste yeni yapıldı.. Bu da sorun yaratır mı ?
Çünkü öyle bir sorun yaşıyorum ki anlatamam sizlere....
Aracı İstanbu'a getirmeden önce toparlanma sürecinde toplarken alt kutu ve üst pompanın revizyonları haliyle yapılmıştı.. Çok kereler denenip yolda yapsa İzmir yollarıda, offroad sistem ve genel sorunları hallettikten sonra... Artık İstanbula dönüş günümüzü belrledik. Ama Revizyonlu kutu daha yola çıkmadan önce eşimi hava limanından almaya giderken dağıldı. (Beraber dönecektik İstanbul a) ve hemen 2. çıkma iyi durumda kutuyu yapan arkadaş bizzat kendisi söktü, sıfırnın yarı fiyatına a"tedarik edip deneyip yola tekrar revan olduk.
Takiiii Akhisar'ı geçince tekrar direksiyonda sertlemeler ara sıra oluşmaya başladı.
İstanbula gelince duran yerde, park için manevralarda kamyon direksiyonu gibi oluyor sertleşiyor dönmüyor ve gaz verince açılıyor bir yandan da küçük damlalar ile yağ akıtmaya başlayıncaaa alt kutudan....Keşke sıfırını alsaydık dedik. Sıfır alalım düşüncesi hasıl oldu. Derken USA .....firmasından yeni üretilmiş bir Kutu siparişini verdim buradaki sıfır fiyatın yarısına eve teslim geldi. Hemen Taktık ohh sonunda yumuşadı sıkntılar geçti diyorduk ki....daha 50 km olmadan, aynı sıkıntılar yeniden başladı.Küçük damlatmalar. Damlayan yerler yuvarlak göbek olan parçanın altından. Ara sıra direksiyonun sertleşmesii yaşıyoruz sokak içine dönerken. Bildirdim USA firmaya...... fotoraf çekip yazdım, yeni parça da istedim. (Çünkü bazen firmalar gönderiyor 2. kez arızalı parçaları ve kardeşimde bu tip sıkıntıları 2. parça gönderdiklerini bizzat şahit oldum.) Fakat bizdeki durum Şansımıza mı mı dır nedir? Lakin sevimsiz ve on gün sonra cevap geldi, üç - dört mesaj çektim garantili olduğu halde.. Yine mesajlar günler sonra geldi. MAALESEFFF.Şunu yapın bunu yapın
Bu sefer Üst pompaya yöneldik, söktük kontrol ettik, bıçaklar dağılmış Bostancıda.......tornacı gurubu yaptı. Taktık evet düzeldi ohh yumuşadı, rahat dönüyor derken, derken aşağı yukarı pendikten kadıköye geldiğimde park esnasında sıkışık yerde manevralar yaparken tekrarlamaya başladı aynı durumlar....Dönmüyor, direskiyon., sertliyor ki sonuna kadar basmıyorum her iki pozisyonda direksiyonda..Yağ haznesi dolu kontrol ediyorum devamlı.
Hemen üst pompayı söktük...Bostancıya ikinci kez götürdüm....birde ne desinler içerdeki o ringler tamamı dağılmış ve artık çöp olduğunu söyleylediler eeeee daha km yapmadık yahuu, insaff ??? Tabii haklı olarak 30 km gitmişim....Üzüleyimmi , Çıldırdırayımmı...(
Ehh haklı olarak şikayetimi dile getirdim...........tornacılara revizyonu yapıldıktan sonra maddi manevi sıkıntı içinde , 30km sonra üst pompadaki sibop dağlması çileden çıkarttı.
Bu ara ben İzmire gittim yine çıkma ikinci üst poma buldum kargoya verdim ertesi günü İstanbuldan aldım fakatttt) Gülüyorum artık o da bozuk çıktı. İyimi arkadaşlarrrrr. Yedek parça niyeti ile müşür + yağ haznesi + kasnak zulaya koyduk...
İzmire gönderdim yapan arkadaşlara USA getirdiğim sıfır direksiyon kutusunu, bir hafta revizyonladılar gönderdiler taktık....Aman Allahım sanki hiç yapılmamış akıtmaya devam ediyor....Daha da kötü direksiyon sıkılaşmış döndürürken. Hepsini çektik resim ve videoları... paylaştık.. Onlarda şaşkın. Bugüne kadar 150 araç yaptık böyle bir şey ilk kez oluyor cevabını alıyoruz. İyi de bu işin mimarı sizsiniz...!
Şimdi USA den gelen kutu İzmire gönderip yapıldı göyaa akıtmaya devam ve sıkışık direksiyon bu sefer dönüşlerde kendini toparlamıyor da el gücü ile devamlı kas kuvveti yapıyoruz.....
Derken Ankara dan sıfır pompa siparişi verdim. İzmirdeki yapan arkadaşla ortak karar verdik, üst pompa iadesiz tabikii gelen parça...Onuda taktık Sıfır pompayı.... takar takmaz üst pompada bıçak sesleri duyuyoruz, havasını aldık tecrübe için şöyle bir toprak yol bulduk. Dönüşlerde yeniden sertlemeler ve gaza basınca yumuşamalar oldu..
Tekrar düşündük USA direksiyon kutusu revizyon yapılınca ifas etti bizde, İzmirden Akhisarda arıza yapan 2. el çıkma aldığımız kutuyu direksiyon kutusunu tekrar gönderdik İzmire yeniden................yapıldı geldi garanti eidyorlar Fakat şuan denemeye korktuk.O da dağılacak diye Çünkü şimdiye kadar 3 adet direksiyon alt kutusu değiştirdik + bu kutulardan USA gelen ile 2. çıkma olan kutu da tekrardan revizyonlandı. Etti 5...Yine İzmirden ilk gelirken 2. kez değişen alt kutuyu ve yine 2. kere İzmire yoladık .....malum İzmirde diğer tornacıya şimdi bagajda duruyor henüz takmadık. O da dağılacak diye....
Üst pompa ise 5. sayıya ulaştık. bir yeni sıfır + 1 geldiğimiz+1 İzmirden bozuk çıkan + 2kere revizyon.... Şu zamana kadar koyduğumuz yağları her seferinde doldur boşalt YAĞCI abi sizin kadar yağ alan görmedim diyor.
Aracı kaldırıp kontrol ettik sistem de zorlama yokdönüyor. Fakat Havada asılıyken Liftte Yeni üst pompa ses veriyor ve yağ kaçıran alt kutu sisteminde..
Sorum şu Deve boynu küçük geliyor da zorlama yapıyor, üst direksiyon pompası basıçlı boru olmadığından mı kaynaklandı bunca Problem....Bostancıda.........ZJ meşhur kalender ustası.....İzmirdeki yapan arkadaşların arad paslaşmaları ile bizi oraya gönderip yorum yapmaları için gittik. 4inch - 8 inch arası deve boynu değişikliği büyümesi gerekli bildiğim.
Yorumunuz var mı Değerli ZJ dostlarıı