Alıntı Han Solo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
tek araç olarak kullanacaksan 2.7 crd daha cazip gibi duruyor 100 km de 12 litre civarı tüketimi olması laızm. Lakin dizel olduğu için düşük km de bulma şansın hemen hemen hiç yok mucize gibi birşey. Ben olsa günlük bile kullansam 4.7 alırdım hem motor farkı hem performansı ve ilk alım maliyeti ile bakım maliyeti açısından daha cazip. dizelden fazla yakacağını sanmıyorum lpg ile oldu da yakıt rahatsız ederse toplu taşıma kullanıp aylık yakıt ortalamasını düşürebilirsin. ama mümkünse 3 aracı da haftasonu aracı olarak değerlendirmek daha caziptir bana kalırsa...
Cevap için teşekkür ederim. Açıkçası yakıt çok çok büyük bir dert değil. yani yakıttan dolayı arabadan mahrum kalacak vaziyette değilim ama 4.7 ye lpg takıp 1 lira yakmak istemiyorum (bu şekilde kullananlar varmış). Biraz da mantığa yatkın olmalı.

Dediğim gibi 2.7 motor u A dan Z ye biliyorum. Uzun yol yaptığımız 0 km alınmış olan ve şuanda 470.000 km de saat gibi çalışan bir Mercedes E270 cdi ımız var. Bildiğim bir motor olduğu için daha mantıklı geliyor ama 4.7 alıp tüpte üzmeyecek şekilde de kullanılabilir gibi.
Dediğim gibi kafam çok karışmış vaziyette