selamlar zj aracımın iki o2 sensörünü değiştirmek istiyorum. bosh marka üniversal olan sensörler soketlerini yaptıkmı uyarmı illa hazır soketli olanımı almalıyım arada baya fiyat farkı var
Yazdırılabilir Görünüm
selamlar zj aracımın iki o2 sensörünü değiştirmek istiyorum. bosh marka üniversal olan sensörler soketlerini yaptıkmı uyarmı illa hazır soketli olanımı almalıyım arada baya fiyat farkı var
valla elektrikçi ustam da öyle dedi hepsinin markası boch sadece jeep için olanalrın hazır soketli geliyor dedi
ne kadar abi sensorler fiyatları desene bi
evet sensörleri takınca araba çalışmıyor ateşlmeye elekrtiği az gönderiyor, buna bağlı olarak ayrı bir soru ilk marsta uzun bir süre de alıyor ama bırakıp tekrar marşa basayım alıyor, uzun süre basınca aldığında da araba motor yavaş yavaş çalışarak normale geliyor
- - - Mesaj Birleştirme - - -
ne kadar sensörler ? :)
Geri kaçırma değil de ilk kontağı açışta yeterli benzin göndermeme durumu olur, deponun altından dinlesin pompanın sesi can çekişiyor gibi düzensiz geliyorsa pompa değişecek demektir.
1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
2014 Jeep Compass MK49 2.0 Limited
2. sorun benzin pompası
bende de aynı sorun mevcut.
ilk marş da uzun sürede çalışıyor, çalışma şekli de sanki araba çalışmayacakmış gibi oluyor uzunmarş sonrası, sonra birden alıyor.
hatta artık anlar oldum hangi sürede çalışlacağından.
2. marş da hemen alıyor.
ben de yakında tamir ettireceğim.
olamaz yaa :) lpg marka model nedir acaba bende 33 10.5 15 var ama 31 10.5 15 il takas giriyorum yarın acaba 30 mu yapsam ?
Üzerinde iki yıllık Atiker Gold var, bakımlarını düzenli yaptırıyorum hatta son gittiğimde yine çok yakıyor diye atarlandım baktılar baktılar yok bir şey abi lpg zamlandı ondandır dediler :)
Sadece 33 lastik yüzünden olmaz bence tüm elemanları gözden geçirmek lazım, buji kablolarına kadar.
Yol bilgisayarı benzini kaç gösteriyor ortalama? Lpg orada görünenin %10-15 fazlası olmalı.
şehir içi 31-32,5 arası gösteriyor ama oksijen sensörlerim bozuk dün araç çalışmadı sensör kablolarını söktükten sonra marş aldı belkide arızalıydı aracı aldıgımdan beri yarın sensörlerin 2 sinide değiştiriyorun motorcu abi bujilerde bişe yok dedi ama onlarıda komple değiştireyim önereceğiniz marka model varmı
Kablolar kesinlikle Mopar, çok ciddi kalite farkı var. Diğer bütün araçlarımda iridyum buji kullandım çok memnundum buna daha takmadım o yüzden buji için bir şey diyemem. Takıp denedikten sonra yazarım.
ateşleme kesinlikle champion orjinal buji ve orjinal mopar buji kablosu ve dist... ha diğerlerinden gitmez mi gider ama soru işareti kalmaması için mopar tavsiye olunur
benzin pompası araç ayrıntılarına göre 2,5-2,7 bar aralığında, biz opel astra h için elimizde olan oydu 3,5 barlık pompa ile değiştik, tabi eski pompa ise yine uydurma bir pompaydı pompa ile filtre nin yuvaları sığmıyor diye pompanın ucuna 3 kat incecik tel filtre gibi birşey koyup esas filtreyi sıkıştırmışlar, diğer yandan hazır depo inmişken benzin borularına hava bastık temizledik, birde ustam motor sağ tarafında vakumlarla ilgili borulara baktı biri ısıdan bükülmüş sıkışmış sonuç olarak 2-3 etkenli bir durum vardı arabada ama esas sorun hangisi bilemeden işi çözdük marşa basıyorum 2-4 saniye içerisinde alıyor artık :)
jant lastik ofsetli olaca 30-31 aralığında ne önerebilirsin ?
teşekkürler bilgilendirme için.
ben de haftaya bakıcam
Fuat Bey'in dediği pompayı sorucam ustama.
Fuat Bey,
dediğiniz pompa için baktım nete iki tane farklı pompa buldum
http://www.otoerdem.com/benzin-pompa...-urun-568.html
http://www.arabamaboschservisi.com/y...t-pompasi?1086
sizin dediğiniz hangisidir?
teşekkürler.
ZJ hakkında sormak istediklerimiz
https://r.tapatalk.com/shareLink?sha...2&share_type=t
oksijen sensörü olarak bosh üniversal alsak yeterli olurmu yoksa orjinal mi bulmak lazım hangisi dir parça nosu vardmıdır