lifterleri değiştirmek ne kadar mal olur yaklaşık olarak peki? veya daha doğrusu böyle şıkırdayarak kullanmakta bir problem olur mu?
Yazdırılabilir Görünüm
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...887fc2818c.jpg
Tekerinizde rahat olsun kafanızda
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Amerikan mali, çin de bulamayabilirsin
Oğuzhanım Serkan kaptan arabasına çin malı birsey takmaz herşeyi orjinal USA den gelmedir :)
grand cherokee zj araç bir süre sonra dııt dııt dııt bekleme dııt dııt dııt şekliden alarm çalıyor ve bilgi ekranına baktığımda hafızası silinmiş oluyor arka bagaj camı kilitleniyor ama sensöründe bi temassızlık var acık gösteriyor başka bir sorun yok bu sebepten yaparmı alarm çalması yada başka sebebi varmı dır ve bilgi ekranı neden sıfırlanır
arkadaslar aracimin(97 zj) yeni muzik sisteminde bir sorun oldu soktuk taktik muzik sistemini ancak parklar ve sislerle beraber gosterge paneli aydinlatmasida yanmiyor simdi. muhtemelen sigorta atti bizim araclarda 3 tane sigorta kutusu var benim bildigim direksiyon alti torpido altinda kapinin orada ve motor bolumunde .bu sorunlara yol acan sigorta nerededir bilgisi olan varmi hepsini sokmeyelim .
97 model aracanızın sigorta şemasını internetten bulursunuz, sanırım paylaşmaya gerek yok. Ama size daha iyi bir tavsiye vereyim, sigorta kalemiyle tek tek bütün sigortalarınızı kontrol edin, arızalı olan ancak sizin bilmediğiniz başka bir sigorta da çıkabilir[emoji6]
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...742b2c27fb.jpg
Şemayı buldum ancak hangi sigorta kutusunda parklar ve gösterge panelinin sigortaları onunla ilgili bilgi yok fuse no ları var sadece
Teşekkür ederiz yanıt için
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...Ignpf1Znkis-JA
Park lambaları burada var sanırım üstte yazıyor
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...yOb4n8wt55kEy5
12. Ve 21. 15A lik sigortalar aradıklarınız
Teşekkürler bugün elektrikçiye gittim sağ taraf torpido altındaki 15 nolu sigorta problemli imiş yurtdışı kaynaklarda da park plaka gösterge paneli 15 diyordu ancak sigortayı değiştirdikten sonra parkları açınca arka hoparlörlerden cızırtı gelmeye başladı uğraştı elektrikçi çözemedi amfiden elektrik alıyor dedi bıraktı başka bir elektronikçiye gittim bakamadı ama bu sistem amfiye uymaz falan dedi piyasada birsürü sonradan takılma ses müzik sistemi var onlar nasıl çalışıyor anlayanı bulamazsan bu araçlar çok uğraştırıyor far anahtarını çevirmezsen cızırtı yok ama açınca arkadan ses yerine cızırtı geliyor
Her zaman
2000 4.7 WG
1998 5.9 ZG
son zamanlarda sabah ilk çalıştırmadan sonra yaklaşık 1 dk bekledikten sonra hareket ediyorum. ısı belli bir seviyeye gelince lpg ye geçiyoruz ve gitmeye devam ediyoruz.
trafikte frene basıp durma eylemine geçtiğimde tam duracakken motor sanki nefes alamıyor gibi devir düşürüp tam stop edecekken kükreyerek 1.5 k bandına geliyor ve benzine geçiyor. bir süre sonra tekrar gaza geçiyor ve devam ediyor.
motor tamamen ısınıncada bazen kafasına estimi dururken çat diye stop etmeye başladı. bunu sadece sabahaları işe giderken yapıyor başka zaman bir sorun yok. trafiğimi sevmedi aldığım gazı mı beğenmiyor bilmiyorum. tecrübesi olan varsa ne yapmak gerekir? lpg filtresi 500km önce falan değişti bakımı ve ayarları yapıldı. benzinde zaten en ufak bir sorun yok dağı taşı yırtıyor, keza lpgde de bir fark göremiyorum sanırım hacımden dolayı. ancak bu sabahları iki ileri bi geri tıkırdamaları öksürmeleri can sıkmaya başladı
Saygıdeğer jeep kullanıcısı; edindiğim tecrübeler doğrultusunda lpg sistemi ile alakalı problemin var ve bunun bir kaç sebebi olabilir.Büyük bir ihtimal ile lpg beyin diyaframın eskimiş yıltılmış ve gereğinden fazla yakıt karışımı yapıyor.bunu değiştirmen yada değiştirecek bir servise acilen gitmen tavsiye edilir.öncelikle servisler yeni beyin satma konusunda ısrarcı olur daha fazla para kazanmak adına lpg markan nedir bilemiyorum ancak diyaframlar tamir kiti olarak satılmakta internetten kolaylıkla temin edebilirsin ucuz fiyatlara.el becerisi olan için değiştirmesi pek ala mümkün.bir diğer problem lpg hararet müşürü arızalı olabilir.su ısısı belirli seviyeye gelmeden geçiş yapıyor olabilir ve bu sorun aracın kararsız çalışmasına neden olabilir.Ancak ilk yazdığım muhtemel problemin tecrübe ile sabit...
Ercüment, aynı problem Tacettin (kayınbiraderim)'in 5.2 de de vardı.Onun sistemde atiker.Hatta bu konuya dair daha önce bilgi paylaşmıştım.Onun beyin(regülatör) diyaframları yırtılmış yeni bir tamir takımı aldım yanlış hatırlamıyorsam 50-60 tl birşeydi kendim değiştirdim sorun çözüldü.Lpg için birkaç problem var zaten birincisi bu diğerleri ya enjektör yada map ve hararet müşürü.enjektörleri bir pense yardımı ile sıkıştırarak tek tek dene araçta enjektörün sistemini tıkadığında araçta sarsıntı oluyorsa sağlamdır bir değişiklik olmuyorsa o enj veya kablo bağlantısında problem var demektir.bu denemeden sonra beyin konusunda yoğunlaş muhtemelen arıza oradan çıkacaktır.Hele ki lpg beyin bakımı 3-5 sene yapılmadıysa ki bu konuda bir fikrinizin olmadığını düşünüyorum kesinlikle diyaframlar yırtılmıştır.
rölantide de devirde sallanma varsa sorun rölanti motorundan olabilir. başıma geldi..
arkadaslar zj nin far arkasinda ampulu sabitlemeye yarayan plastik bir halka var 1 tanesi yok benim aracta solda filtrenin oldugu yerde headlight bulb retainer ring diye geciyor parca no 4388589 ancak aradigim jeep yedek parcacilarinda yok yurtdisinda 2.5-3 dolarlik bir parca elinde olan ya da bulabilecegim yer bilen en kotu cikma far olup uygun fiyata verebilecek olan var mi aramizda
Yurtdisinda orjinal mopar 8 dolara var amazonda, turkiye ye gonderiyor
vites kolum çok gevşek gibi bazı araçlarda sım sıkı ve sert nasıl düzeltebiliriz
zj için kırmızı renkte poliüretan malzemeden yapılmış burç setleri nasıldır acaba, parçacıdan aldığımız burçlar kısa sürede bozuluyor. Yada tavsiyeleriniz nedir
eyvallah başkan tr den alabileceğim bir adres var mı ?
Benimde abs isigi yaniyor son 3 gundur. Arada bir sonuyor kisa sureli olmak kaydiyla. Obd cihazindanda ariza kodu alamiyorum garip bir durum
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2.5 dolarada var ama kargo sıkıntı tr de farla birlikte mevcut sadece stok kodunu girdik çıkmadı hiçbir yerde
Abs beynimi lehim atiyor peki ?
Konusu var forumda aratın detaylı anlatıyor tamirine kadar
Tesekkurler bakicam detaylara