mafsala dönecek tahmini 500 tl civarı tutması lazım
Yazdırılabilir Görünüm
Peki mafsaalıya çevirmesen orjinal bilyalı yuvarlak olan kafayı alıp taksam devam etsem ne olur
DERDİME BİR ÇARE :))
Biraz araştırdım ama bir cevap bulamadım forumda.
95 model zj de kalorifer de problem yaşıyorum
sıcak ya da soğuk farketmiyor hava sadece teybin altındaki küçük panelden geliyor ve full ayarda fan deli gibi dönsede hava çok kuvvetli değil.
yönlendirme switchi sadece on/off için işe yarıyor sanırım çünkü dijital ekrandaki adam logosu yanmıyor. yönlendirme switchini auto konumuna aldığımda adam logosu yanıp sadece tek bir ok yanıyor ancak havalandırma yönlendirmesi çalışmıyor.
yaz geldi. klimam süper çalışıyor normalde ama etkin olarak kullanamıyorum. bunun çözümü illa göğüsümü söktürmem gerekiyor.? ne kadar titiz olunursa olunsun sök tak yapınca eski düzene gelmiyor bu da moralimi bozuyor ve cesaret edemiyorum.
klape sıfırlama mı resetleme mi olayını okudum ancak benim aracım 95 model bunlarda da geçerlimi bilmiyorum?
Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinicem temmuzda izmir yolu var içerde ölmek istemiyorum
2. soru da otomatik anteni tam anlamıyla yerinden çıkarmak için davlumbazı mı sökmem gerekiyor? replacement mast getirttim amazon.comdan ancak eski antenin en alt kısmı içerde gömülü kalmış bu sebeple yeni zinciri takamıyorum...
Selam arkadaÅŸlar
Aldığım aracın 10 yıldır diferansiyel yağları değişmemiş,Haliyle bir uğultu var uzun yola çıkmadığım için henüz ısınınca ses artarmı bilmiyorum.
En az 20 tane yere forumda okuduğum kadarı ile sormama rağmen uygun yağı bulamadım.
En son motul 75/140 LS Adında bir yağ buldum ama benin aracıma uygunluğunu bilmiyorum.Aracım 1995 5.2 zj yardımlarınızı bekliyorum.
Yağın resmini ekliyorumEklenti 2544
Aracımda stop etme sorunu vardı, lpg deyken ama söyle bir soru sormak istiyorum stop ettiğinde bazen çalışmıyordu bende benzin pompasının rölesini korna rölesi ile değiştirdim araba çalıştı. Acaba araç seyir halinde lpg de olduğu halde benzin pompasının rölesi bozulsa yada çalışmasa aracı stop ettirir mi ? mantıken etmez ama sorayım dedim... teşekkürler
diğer bir konu arazi vitesim 4 lowa aldığımda yerinde atıyordu dün tekrar deneyeyim dedim yine attı elle kolu en dipte tutarak denedim ilkte biraz atar gibi oldu sonra olmadı tutarak 4 lowda gibi süre gidebildim vites geçişlerini de hissettim sanırım kol ayarında bir sıkıntı var nasıl düzeltebiliriz yada ne önerirsiniz (not: ön şaft takılı değil )
Bugun farkettim ki kapilar ve bagaj kilitlenince bagaj cam kapagi kilitlenmiyor. Surekli acik kaliyor. Nasil cozebilecegimi bilen var mi?
WJ ile benzerdir sanırım, o sebeple, Bagaj iç paneli ve yalıtımı sökülüp kilide bakılacak. Basit bir motor, muhtemelen çevreleyen plastik kırılıp dişliler yuvasından çıkmıştır. Dikkatli sökün parça kaybolmasın. Plastiğin özelliği gereği tekrardan yapışmıyor. Ya çevresini bantlayacaksınız ya da çıkma kilit bulup sök-tak yapılacak
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Eklenti 2545
ZJ BakımListesi
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
Listede isetdiginiz bilgiler mevcuttur. İlave olarak mopar dif. katkısı koymalısınız.
herkese günaydın
Arka diferansiyel yağını değiştirmeme rağmen uğultu devam ediyor galiba aks bilyalarından,Sadece aks bilyaları değişebiliyormu yoksa komplemi almak gerekiyor
Nasıl olsa işçilik vereceksiniz, hepsini değiştirmek cebinize uygunsa neden olmasın. İyi bir aşınma kontrolü gerekli elbette
Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
gecen hafta ön arka ben ikisine de bu yağları doldurdum. 3 lt yeterli ön arka.mavi bir tonu var fazla akışkan yarış arabaları ve lsd kilit olan araçlara özel üretilmiş.çok fark etti araç resmen rahatladı.ön dif ses yapoıyor diye kalın yağ koymustuk gecen yıl.arka pullardan ses geliyordu 2 ay önce mopar katkı ile birlikte yeni değişmiştim yağı ancak yagın formu hemen bozulmuş ses yapmaya başlamıstı gecen hafta ön ve arka difleri söktüm temizledim bu yağı doldurdum şimdilik gayet stabil.ön dif 1.3 lt arka 1.6 lt alıyor bilginiz olsun
Abilere acil bir sıkıntım var yardım edin lütfen
Bugün ersin kardeşin yazısını görünce bende boş vakit varken 75/140 motul yağ alarak az önce ön diferansiyel yağını değiştirdim.
Sıkıntı yağ değişiminden sonra aracı çalıştırıyorum vitese takıyorum araç stop ediyor ileri veya geri fark etmiyor,Girdiğim yerden çıkamıyorum şuan,Ön diferansiyel değişmesiyle bir alakası varmı anlayamadım acil yardım edermisiniz.
Saygılar
Geçmiş olsun, ön diferansiyel ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, ön diff komple kilitlense bile bir şekilde yürür araba sizin şanzıman ile ilgili galiba.
1997 Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 2" Lift and BF KO2 30,5"
2014 Jeep Compass MK 2.0 Limited
Sağolsun levent'i aradım ama bir türlü arabayı hareket ettiremedik,Motor çalışıyor ama vitese taktığımda stop ediyor,şanzıman yağını kontrol ettim normal,araba olduğu yerde kaldı sanki şanzıman kendini korumaya alıyor gibi bir durum var anlayamadım nasıl çözücem bilmiyorum.
iyi akşamlar söyle bir sıkıntım var atiker fast lpg sistemim var araç ilk marşta almıyor bunu daha önceki konularda tartışmıştık(benzin pompasını değiştirdim) ikinci marşta alıyor ama su sırala şöyle bi durum var benzinde çalışmıyor gidiyorum benzin pompasının rölesini başka bir röle ile değişitiriyorum marş alıyor diğer yandan da bu işlem haricinde marşa basıyorum almıyor basıyorum almıyor basıyorum almıyor 3-4 sefer neyse aldığı zamanda araç giderken pat diye egsoz dan patlama sesi geliyor acaba regülatörden gaz kaçağımı vardır benzinle çalışması gerekirken gaz karışarak araç boğulma yapıyor çözemedik gitti 2 sefer tüpçüye gittim pc den ayar filan yaptı ama yine sonuç aynı ve stop etme olayınıda yazmıstım depo fulleyince ve gaz azalınca stop etme olayları da oluyor
Daha profesörlüğe çok var, hergün bir şey öğreniyoruz :)
Ateşleme sisteminde olabilir problem, yabancı forumlarda benzin pompasından ateşlemeye kadar bütün elemanların kontrol edilmesi gerektiği yazıyor. Birisi de krank sensörü demiş o da olabilir kontrol etmekte fayda var.
Son durum nedir, ne yaptınız dün?
Sizin sorun da yine komple yakıt sistemi ile ilgili bence, pompa değiştiğine göre borulardan bujilere kadar tüm sistem gözden geçmeli bir de lpg regulatörü kontrol edilmeli dediğiniz gibi gazı fazla verip boğulmaya yok açıyor olabilir.
[QUOTE=FuatD;37849]Daha profesörlüğe çok var, hergün bir şey öğreniyoruz :)
Ateşleme sisteminde olabilir problem, yabancı forumlarda benzin pompasından ateşlemeye kadar bütün elemanların kontrol edilmesi gerektiği yazıyor. Birisi de krank sensörü demiş o da olabilir kontrol etmekte fayda var.
Son durum nedir, ne yaptınız dün?
Fuat abi gece uykum kaçtı geç saat geldim yine denedim durum aynı vitese takınca stop ediyor
[QUOTE=yücesoy;37851]Kontaktan hata kodu aldın mı?
https://youtu.be/3-9e7D7dlRs
[QUOTE=yücesoy;37853]Olabilir Levent bu araçlarda daha tecrübeli, ustalar ile istişare ederek yap bence emin olmadan onu sök bunu sök yapma bir kaç problemin üst üste gelmesi de olabilir senin sorunun.
En önce obd 1 olması lazım senin aracın onu okuyacak bir cihaz birinde mutlaka vardır hata kodu okutup oradan yola çık bence.
Bu yöntem de işe yaratabilir.
https://youtu.be/V8nZpQyoRh4
[QUOTE=Kadir;37856]Fuat abi,Kadir kardeş şimdi çalıştırdım şarj dinamosuna ölçüm yaptık 15 amper elektrik üretiyo,vitese taktım stop etmedi araba yürüyor,Ama vitese taktığımda alttan tazyikli su sesine benzer bir ses geliyo yolda kullandım viteste beklerken yine aynı ses var araba yürüyüp devir alana kadar aynı
Şanzımandan geliyor alttan
Yapman gerekenler,
1 vitesi neye al ve yağı ve dumunu kontrol et (su var mı)
2 kullanırken durduğunda kalkarken 1 viteste mi 2 viteste mi kalkıyor yada 3 te olabilir iyice kontrol et
3 eÄŸer yaÄŸda tortu pislik metaller var ise
En iyi ihtimal türbün 500 600 arası revize edilir.
En kötü balatalar gitmiş olabilir yada radyatörden şanzımana su kaçırıyor olabilir
Model neydi ?
HTC 10 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kadir vitesi n'ye alıp seviyeyi kontrol ettim yağ eksik gibi resim ekliyorumEklenti 2553