Teşekkürler, Ergun bey ağbi ,
Kışın kalorifer çalışırken bu durum oluştu fark edip kontrol ettiğimde gördüğüm kasnak içi kompresör (açıyor......kapıyor.....açıyor.....kapıyor. ....) acaba elim mi deydi, yoksa başka bir pürüz mü var anĺiyamadım.
Yazdırılabilir Görünüm
Ben yaptım, ileri de de yüksek kalite de abartı olmayan bir sistem yapacağım prof ürünler ile.
İnfinity'nin güncel alt seri ürünlerini almayın, ses sistemi konusunda kötü bir marka, hem pahalı hem kötü.
Bu işlerle ciddi ciddi uğraşıyorum, fuar yarışma gösteri vs. Uğraşıyordum, düzelteyim :D
Track bar'ın değişim zamanı gelmiş te geçiyor hazır değiştirirken jks ayarlı track bar takmayı düşündüm standart yükseltmesiz uyarmı acaba ??
Sent from my iPhone using Tapatalk
Viskoz kaplinde bir ariza olsa nasil anlasilir abilerim ? Daha once boyle bir sorun yasayan varmi ?
Peki seyir halinde giderken bi etkisi olurmu abi bilgin varmi ?
Bazen abi kavsaklardan falan donus yaptigim zaman bisey sikmaya basliyor duz yolda bile hizim cok dusuyor rampa asagi bile arac hizlanmiyor (sanki dusuk viteste yigdirarak gidiyormusum) gibi daha sonra bi saglam cukura fln girince alttan saaak diye bir ses gelip birsey atiyor gibi oluyor ve arac eski seri halina donuyor hizlanmasi falan cok farklilasiyor bende acaba 4x4 takilimi kaliyor diye dusunuyorum
Abi arka lsd 0 komple eylul ayinda herseyini yenilettim ama ondan oncede vardi. Bide bu durum hararete etki ediyor arac kastikca hararet yukseliyor gaz pedalida sertlesiyor ondan sonra 80 km hiza cikartip 4. Vitese gecmesi icin cok caba harciyorum
Yabancı forumlardan okuyabildiğim kadarıyla Viscous coupline arazi şanzımanı üzerinde (np 242 TC lerde olmaz onun haricindekilerde vardır )ve arka şaft yönünde bulunan ön ve arka tekerlekler arasındaki hız senkronunu koruyan çok pahalı ve tamiri mümkün olmayan imalat aşamasında basınçla silikon nitelikli yag ile sıkıştırılmış bir malzemedir yani şanzıman yagının değişiminin VC ye bir faydası yoktur ve en önemli özelliği araç sogukken hata göstermemesidir VC den şüphelenmen için araç en az 20/25 dakika sürekli kullanılmış olmalı yani difler ve arazi şanzımanı ısınmış olmalı,VC arızası öncelikle belli süratlere yükselirken araç tekerlerinde vibrasyon ve sekme ile kendini gösterir,ve aracın süratini keser ( anlattıgın gibi ),ayrıca düşük süratlerde dönüşlerde kasıntı yaptırır Şanzımanı bozmaz ama zincir sarkması yaptırır.(şaak denen ses bu olabilir ),bunun bir testi var aracın arkasını tek teker üzerinde kaldırıyorsun ön tekerler yere basıyor ve 80 cm kadar bir sopanın ucuna 5 kğ bir agırlık baglıyorsun arka tekere göbekten irtibatlıyorsun en dik açıdan sopayı agırlıkla salıyorsun v e sopa tam 45 derecedeyken zaman tutuyorsun her aracın kendi VC test süresi var ama sanırım zj ler için 45 saniye olsa gerek yani agırlıklı olan sopa 45 saniyede 0 dereceye kadar tekeri döndürüyor egerki süre eksik veya fazlaysa VC yi çöpe atma zamanı gelmiş diyorlar bunula ilgili pek çok link var ben bir/ ikisini ekleyeyim sen oradan devam edebilirsin https://www.youtube.com/watch?v=L0ytdkWyEsQ http://www.jeepforum.com/forum/f13/w...-zj-tc-486818/
Cok tesekkurler sayin yb sungur sizin bu arastirmaniz sayesindede sorunumuz kesinlesmis oldu artik yeni bir vc bakma zamani galiba :(
İnşallah teşhis dogrudur lakin ben konunun uzmanı degilim sizin açtıgınız başlıktan dolayı merak edip araştırdım ortaya çıkan sonucuda paylaştım,siz yinede bir uzmanına danışın derim,çünki bazı kaynaklarda kasma ve gürültülü çalışmayı aks bilyası ve arka dif yagının özelliğini kaybetmiş olmasıda veriyor (bu yagın özelliğini kaybetmesi olayı benim başıma geldi ) örnek olarak araç belli bir mesafeyi katettikten sonra belli hızlara yükselirken tekerlerde oluşan vibrasyon ve dönüşlerde kasma aks bilyası bozuklugundanda oluşabiliyor buna arka dif yagının bozulmasınıda ekleyebilirsiniz ,ama aşağıdan gelen ses konusuda vc yi işaret ediyor.Karar sizin. Siz teker testini yaptınızmı.?
Biliyorum sayin yb sungur yardimci olmak icin yazdiniz arastirdiniz elleriniz dert gormesin tekrar tesekkur ederim. Teker testini yapmadim ama musait bir zamanda yapmayi dusunuyorum ustayla birlikte. Ama mesela kasma olmadan devam ederken bir donus yaptigim zaman o zaman sanki kilitliyor gibi kasmaya basliyor ne zamanki saglam bir cukura dusuyorum o zaman arac rahatliyor. Birde bu kasma basladiktan sonra gaz sertlesiyor. Mesela normalde 5 cm lik gaza basma payimiz varsa bu 2- 2.5 cm e dusuyor ve sertlesiyor bi kac ustaya sordugumda ise vizkoz olabilir dediler yada cok ilginc buldular ama sizin arastirmalarinizdan sonra yuksek ihtimalle vizkos gibi gorunuyor
http://www.quadratec.com/jeep_knowledgebase/article-107.htm
yukarıdaki linkte vc yi daha açıklayıcı şekilde anlatıyor ve araç çekişten düşünceye kadar vc nin arızalandıgını hissetmezsiniz diyor,benim anladıgım bu malzeme aslında 4WD sürüşü saglayan gücü ön ve arka şaft arasında taşıyan malzeme ,ayrıca arka tekerler veya ön tekerler patinaja düşerse kendi içindeki balatalar sayesinde tork oluşturararak patinajı ön ve arkaya dagıtıyor ve 4WD çekişi saglıyor egerki bu malzeme arızalanırsa bu arızanında sebebi yüksek sıcaklık veya kötü kullanımdan ortaya çıkan vc nin kendi özel sıvısını kaybetmesinden başka bir şey degil.
Sizin çekişten düşmenizin sebebide vc tork saglayamadıgı zaman ön ve arka şaft arasındaki baglantı bence kopuyor ve araç 4WD den çıkıyor ve 2 çekere düşüyor.çukura düşünce rahatlamanızın sebebide 2 çekerden bir şekilde bence tekrar 4 çekere geçiyorsunuz ve ortaya çıkan sesin sebebide bence yeniden 4WD yük altına giren transmission zincirinin sesi.
Tüm bu senaryo okuyabildigim kadarıyla anladıklarımdan kendimce yaptıgım çıkarımlardır ,asla güvenilir ve dogru net bilgi olarak degerlendirilmemesini rica ederim.
Ama sizin arastirmalariniz bence benim sikintilarimi dogrular nitelikte sayin yb sungur. Size katilmamak mumkun deil senaryoda gayet aciklayici ben size tekrar cok tesekkur ederim. En kisa zamanda da bu lastik testini yapip ustayla beraber burdan sizlerle paylasacagim. Bu arada bu frelanderlarin fln bir ara vizkoslarinin sivisi degistiriliyor ve yaglari yenileniyordu bizim zj lerde tamiri mumkun deil galiba ?