Grand Cherokee WJ Sunroof Gideri TemizliÄŸi
Bu basligi ilk actigimda aracin yolcu tarafinin su almasinin sebebini sunroof giderinin tikanikligi zannetmistim. Daha sonra on cam sag ust kosedeki silikondan kacirdigini kesfetmistim.
Ama bu gece basima bu basligin konusu geldi.
Aksam vakti araci kullanirken aractan likir likir sesler geliyordu. Sanki bi sisede aracin hareketiyle sallanan su gibi.
O an onemsemedim. Arkadaki su sisesidir dedim. Gece 3 gibi aractan sarj aletini almaya gittim ve bir baktim ki yolcu tarafi tavan sirilsiklam ve sip sip su akiyor. Doseme de haliyle sungeri dahil su icinde. Daha onceki yer diye dusundum. Gunesligi ve el tutamacini cikarttim. Yolcu tarafi dosemesini biraz egdim ve tam sunroofun kenarindan su damladigini gordum. Sunroofu actim ve bi baktim ki sag sunroof gideri camurdan gorunmuyor bile. Butun kanal su dolmus ve aracin icine tasiyor. İnce bi telle gidei acmamla
beraber biriken butun su gitti.
Arkadaslar, size tavsiyem, ara ara sunroof giderinizi (sag-sol) kontrol edin. Ben simdi kara kara dusunuyorum bu sungeri nasil kurutacagim diye.
Bi uyarida daha bulunayim. On camin asagida bittigi yer ile kaporta baslangici arasinda sileceklerin takili oldugu bi mazgal var. Oradan haliyle su giriyor ve yan taraflardan tahliye oluyor. İste o kanal cikislari da camurla tikaniyor ve mazgalin altindaki kanalda boylu boyunca su birikiyor. Gunduz de bunu kesfetmistim. Hemen tazyikli su ve hava ile cikislari temizledim.
Bazi seyler aci tecrubeler ile ogreniliyor. Ben yasadim, siz yasamayin. Sunroof ve mazgal giderlerinizi ara ara kontrol edin.
Grand Cherokee WJ Sunroof Gideri TemizliÄŸi
Alıntı:
Kadir Nickli Üyeden Alıntı
Burak Radyatörü temizlettin mi sen ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yok Kadir. Yukarda yazdigim sorundan dolayi petekteki catlagi daha da buyutmemek icin vazgectim. Yarin termostadi degiscem. Kaloriferin ilik vermesi sanirim termostastin tam kapanmamasindan. Termostat degisip suyu geri koyunca motoru biraz calistirip Wurt Radiator Seal koyacam.
Not: Radyator degil petegi temizletecektim sadece.