ZJ hakkında sormak istediklerimiz
Alıntı:
FuatD Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba, track barın sürücü tarafındaki bağlantısında bir boşluk, direksiyonu çevirirken yukarı aşağı bir hareket farkettim.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ergun Abi'den ve Amerikan jeepforum sitesinden ogrendiklerimi yaziyorum.
Track bar degismeden once
1) Track bari sokup burclarin durumuna bakin. Gorsel yirtik catlak gorunmuyorsa civatanin girdigi yuzugun icinden tornavida sokup saga sola asagiya yukariya esnetin. Cok mu esniyor?
2) Civata yuzugun icinde oynuyor mu? Boslu var mi?
3) Civataya bakin. Asagidaki civatayi jeepforum'daki bi amerikali cekil koymus. Death wobble yasiyormus. Civatanin yivlerine bakarsaniz oldukca bozuldugunu gorursunuz. Somun civatayi yivlerdeki bozukluklardan dolayi iyi sıkmısıyormus. Yeni civata ile degistirmis. Ve d/w kaybolmus. Ayrica civataya red loctitine diye bir sey surup 125 torkla sıkmış
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11...37b2f27264.jpg
Sorun civata ve yuzukteyse track bar degismeden sorun cozulur.
Ama sorun burclardaysa burc yaptirmayi deneyebilir veya yeni track bar alabilirsiniz. Ben death wobble'i burc degistirerek cozemedim. Sizde d/w yok. Burcla halledebilirsiniz. Ama tercih sizin. Ben kendimde burctan yana cok canim yandigi icin track bar isinde bi daha asla burc caktirma isine girismem. Bizim WJ'lerin orjinal mopar track bari 800 TL civari. O yuzden yan sanayi 250 TL'ye alicam. Sizinki 500 TL ise cok iyi. Butce musaitse ben olsam orjinal alirdim. Orjinallerde titresim sonumleyici takoz gibi bir parca var bari ustunde. Yan sanayilerde bu yok galiba. Yani bu parca onemli. Cok ciddi bi fark yok bizdeki gibi. Araca binecekseniz orjinal alin.
Bu arada ZJ'nin track bari icin 175 TL fiyati nereden aliniz? Ben de oraya WJ icin olanini sorayim.
Not: Bu islere yeni basladim, sayenizde cok sey ogrendim. Bi o kadar da yabanci forumlarda arastirma yaptim. Yazdigim hersey nacizane goruslerim. Asla cok bilmis gibi gorunmek istemem.