Abi kolay gelsin. Tavan işi zor ve sıkıntılı iş. Ama bitince tertemiz olur.
Yazdırılabilir Görünüm
Abi kolay gelsin. Tavan işi zor ve sıkıntılı iş. Ama bitince tertemiz olur.
kolay gelsin yıldırım arkadaşım; yapıştırıcı olarak bendede yeni bu sene mini potlar başladı ya komple değişim yada lokal yapıştırma düşündüm spray olarak http://e-tetas.com/urun/sprayway-sw-...x#.VWWtSlJ5JD3 spraway ...ben aldım uhu kokusunda beklemeden yapıştırıyorsun bally gibi değil kumaştan sünger ayrıldığı için incelen kumaş üstünde alta bally gibi leke yapmıyor bazı döşemeciler bunu kullanıyormuş satan firma ile görüştüm telefonda; kumaş olarak arası süngerli olandan almayın yeni versiyon kumaşlardan alın ince keçe gibi bir şey var ben mrcds in değiştirirken öyle yapmışlardı.alcantara hoş duruyor herhalde bende yaz sonu veya yazın biraz daha bırakırsa söküp komple değiştireceğim ....kolay gelsin..
İlhan bey merhaba ben bu tavanı söktüm buraya kadar çok kolay sökmede ve kaplamada bir şey yok fakat zamanında tavandaki sarkmalardan dolayı ben derby-bally ne denk geldiyse sarkan yerin gözüne gözüne yapıştırıcıyı basmıştım bu yapıştırıcılarda özellikle derby ve bally zamanla süngeri çürütmüş tabii bunu biz anlamıyoruz ve tavan tekrar sarkıyor işte bu noktada çıkmaz sokaga giriyoruz tavan sarkıyor biz bally basıyoz tavan bir müddet sonra tekrar sarkıyor hadi bakalım yine bally ,gelde gör şimdi o bally leri ve çürümüş sünger dokuyu temizliycem diye akşama kadar canım çıktı yakında fotoları paylaşırım şimdi malzeme üzerinde özellikle kenarlardaki çürümüş sünger dokuyu temizlediğim yerleri yeni 0,8 mm lik süngerle yama yapmam gerekiyor aksi takdirde tavan bezi istenilen düzlükte ne olur ne de yapışır .işte tavanın en zor yanı bu tamir yanı olsa gerek ( egerki bu tavanı ben sanayide bir tavancıya söktürseydim tahminimce bu tavanın işi bitmiş ben bunla ugraşamam derdi yada eşşek yüküyle para isterdi )bu nedenle bu tetaş kaç gram bizim araçların tavanı 2,20 x 1,30 ölçüsünde tek tüp bu alana yeter mi yoksa iki tüpmü kullanmalıyım birde bu sitede kargo kime ait onu belirtmemişler.Kumaşa gelince süngersiz kumaşmı öneriyorsunuz peki süngersiz kumaş dahamı iyi
Bu arada bugün telefonla görüştüğüm bir oto döşeme toptancısı dunlop diye bir yapıştıcıyı önerdi ama hiç bir fikrim yok bilen varmı nedir bu dunlop
yıldırım arkadaşım o firma ile telefon hattından görüş spraway ürün ile ilgili dersin ürün kullanımı ile bilgi veriyor ben tamir amaçlı kullandım başarılı spray başlığı yatay dikey ayarlanıyor aynen boya tabancası gibi püskürtüyor yatay dikey dolayısı ile yatay ayarda tamirat mükemmel oluyor ben sünger pırtıklarını yemizleyip yaptım kod farkı oluşuor ama sarkık durumdan iyi kumaşta inceldiği için normal durum...ama yeni kaplama yapıldığında kesinlikle süngerli malzeme kullanma!!!!! aynı sorunu yaşarsın.ben 2009 da ist da http://altinotodoseme.com/ile.html bu yerde mrds makinamın tavanını değiştirdim bir üst model mrcds in tavan kaplamasını taktı arada 1mm lik bir şey vardı keçe gibi bu kumaştan ayrılmaz demişti süngerli kumaşlar 90 lı yılların teknolojisindeki araçlarda kullanılmış yinede döşemeciye sor için rahat etsin bende o yılda onların kullandığı likit bally türü solüsyonla yapıştırmıştı bir yerde okumuştum atıyorum bally-derby tutkalı 1 kat sürüyorsun 1 gün bekliyorsun 2. katı sürüyorsun herhalde 25-30 dakika sonra yapıştırıyorsun kumaşı...buda bir teknik.... birde döşeme toptancısının ile kumaş fiyatlarını paylaşırmısın ....eğer kargo ile gelecekse rulo halde gelmeliymiş kat yapmadan iz yapmasın diye ....bende belki gaza gelip indragandi yapabilirim tavanı ramazanda alacantra pahalı ama hoş duruyor tavsiye ederim.mrcds w140 s320 lerde enfes duruyor... dunlop da yabancı menşeiili firma muhakkak iyidir neticede toluol ve klorkauçuk toz karışımı olan ürünler... not=3m ler tekstilcilerin kullandığı geçici kumaş yapıştırıcısıymış danıştığım firma öyle söyledi baskılı tişort vs de kullanılıyormuş yani geçici yapıştırma...
İlhan bey sorma arkadaş bugün sinirimden dişlerimi sıka sıka çenemi ağrıttım bugün tüm günümü sanayi dolaşmakla harcadım,burada esnaf yok arkadaş dolaşmadığım sanayi köşesi ve sayıları az da olsa döşemeci kalmadı işleri güçleri arabanın markası ne,olmaz abi sen nası yapcan onu,olmaz o iş,abi sen o tavanı al buraya getir.
İnanki bırak kumaş seçmeyi adam işi kendisi yapmıyorsa ayrıca kumaşı satmıyor var buradan yola çık yapıştırıcı olarak ne kullandıgını dahi söylemek istemiyor,Koca Eskişehir de bu konuda tek kalemden tek toptancı var tüm tavancıların kumaş ve yapıştırıcı aldıkları yer orası ve o da adamla konuşurken duvara bakarak televizyona bakarak önündeki lahmacunu tıkınarak zoraki konuşuyor kumaş konusunda özellikle Alcantrayı sordum adam arabanın markasını sordu yanımda aracın kumaşından örnek vardı onu gösterince sanki ceza veririmiş gibi yok sana alcantra olmaz dedi çıktı neden olmaz niçin olmaz muamma,yok olmaz bu senin tavanı tutmaz diyor anlamadım gitti ayrıca bu adamda bizimki gibi kumaş ve arkasında 3/4 milim sünger olan bir kumaş yok daha ince yapılı kumaşlar var kumaşın arkasında 1/ ya da 2 milimlik sünger yada başka bir malzeme her ne ise ve metresine 20 tl istiyor. bu kumaşın adı varmı yok girdik kumaşların arasına seç begen bunlardan hangisini dersen keseyim diyor iyi kes de bunlar dan daha iyisi varmı yokmu bilmiyorum kumaşların metresi 8 tl den başlıyor 25 e kadar çıkıyor bu bana seç dediği kumaşlar 20 tl fiyat bana uygun geldi lakin tam rengi tutturamadık ve kumaşta tam karar veremediğim için şimdilik kumaşı almadım önce şu tamir işini bitireyim kumaşı öyle alacağım yapıştırıcı konusunda da bu adamda dunlopu önerdi kiloso 30 tl ve bir kiloluk dunlop aldım cidden süper bir yapıştırıcı şimdi tavandan çıkan cesedi ayağa kaldırmaya çalışıyorum ve tamire giriştim,tamir işi çok meşakkatli ve nasıl sonuç vereceği de meçhul,tavan bozuk olmasa iş çok kolay lakin tavanın bozuk olması işi çok geriyor inanki eger tavanı aşşagı alacaksan bırak sarkarsa sarksın sakın yapıştırmaya toplamaya filan kalkma derby filan asla kullanma
Tavandan çıkan harabeyi toplama faaliyetiEklenti 1075[ATTACH=CONFIG]1076[/ATTACH burası benim bahçedeki küçük sundurmanın odalarından birisi sökük kapı ve benim eski tekerlerle kendime yaptıgım çalışma masası ve masadaki ceset.Eklenti 1077Eklenti 1078 tavan malzemesinin kenarlarındaki boşlugu görüyorsunuz buralarda ballynin çürüttüğü sünger doku vardı hepsini kazıdım böyle oldu şimdi bu boşlukları 0,8 mm lik süngerle dolduruyorum.Eklenti 1079
Eklenti 1080Eklenti 1081Eklenti 1082Eklenti 1083Eklenti 1084 şimdilik bu şekilde tamir etmeye çalışyorum tüm eksikler dolunca fazlalalık kenarları keserek düzeltecgim. sizce bu ceset canlanırmı.
Eklenti 1085Eklenti 1086Eklenti 1087Eklenti 1085Eklenti 1088 son iki gündür başıma açtıgım iş bu bakalım sonu nereye varacak;)
hey gidi eski günler hey rahatımız bey de yoktuEklenti 1089Eklenti 1090;)
Takip.... :)
ALLAH KOLAYLIK VERSİN ;
1-esnaf ; tamirci işten anlayan müşteriyi asla sevmezzzzzzz.....
2-illaki ona muhtaç olan müşteriyi ister rahat öpebilmek için :)
3-kumaşın metre fiyatı önemli değil? zannedersem iyi döşemeci 500-600tl ye değiştiriyor!!!
4-dunlop almanız iyi olmuş
5-ben tamirde spraway kullandım süper (süngeri temizlemek kaydı ile film tabakası olmuyor arada enfes malzeme ...
6-ben internetden rastgele onur döşeme diye bir yer buldum alo dedim çok yapıcı bir konuşma yaptık uzakta olduğumu söyledim yardımcı oldu; ve toptancı kumaşçısının telefonunu verdi 0216 632 94 10 bence bir konuş....yalnız ürünün katlı değil rulo gelmesi şart kat izi yapmasın...dedi...alacantra kumaş 2 misli fiyat.ama süper hem kalın sanki kadife hissi veriyor
EMEĞİNE SAĞLIK İZLİYORUM CESARETLENDİRİYORSUN ÜYELERİ ....hem istediğin gibi hemde ekonomik ve sağlam olacak eminim....yineliyorum tamir yapacak arkadaşlara sprey yapıştırıcı spraway veya ben bunuda kullandım buda mükemmel http://www.velle.com.tr/tr/weicon-ya...tra-guclu.html deneyin .....illaki tamir edecekseniz tabi......
Akıbetin ileri ki dönemde aynı olacağı kaçınılmaz lakin dediğiniz elyaf ile doldurma mevzuunu burada bir kişi daha söyledi doğruca bu madde ile çalışan ve bu şekilde tavan çalışması da yapan bir yere gittim adamlar bazı tavanlarda dolgu olarak bunu kullanıyorlar fakat tavanın orta bölgesinde olan ve düz satıhda ve en fazla para büyüklüğünde olan küçük hasarlar için kullanıyorlar bendeki gibi olan bir tavan için adama fotograflarını gösterdim kesinlikle olmaz zaten bu kadar büyük alanda şekil veremem alt zeminin zayıf olması ve kemik gibide sert olacagı için kısa sürede kırılma ve kopma yapar dediler.yine kaldık süngere hatta yalıtım malzemesi olarak kullanılan bir tarafı yapışkanlı bir tarafı sünger gibi bir malzeme var onuda denedim fakat altı kagıt gibi olan kıvrımlı bölgede tutmuyor.
bu tavanı yaptıktan sonra ıslanmaması için özel çaba gösterecegim birde tavan kumaşını kenarından sıfır kesmeyecegim biraz pay bırakıp kıvırıp arka tarafına döndürecegim tavan sadece su nedeniyle açılmıyor eger tavan kenarları sıfır ve kıt kesilmişse cam açık seyahat ederken dahi içeri giren rüzgar kenarlardan açılma yaptırıyor.
http://www.onurotodoseme.com/?Lang=TR&SyfNmb=1 buradan iletişime geç bence telefonda bana yardımcı olmuştu toptancı kumaşçının telefonunu veren yer sorununu anlat ist dışında olduğunu belirt belki yararı olur..
Adresimiz:
Ümraniye Özentaş Sanayi Sitesi No:25 İstanbul/Türkiye
Tel : 216 632 92 13
Cep: 535 715 52 53
mail : info@onurotodoseme.com
Zaten arabamı dört senedir eskişehirde hiç bir tamirciye ne götürüyorum ne de el sürdürüyorum yanlışlıkla arabayı bırakırsan bıraktıgından daha kötü alabilirsin tecrübeyle sabit.varsa arızasına kendim müdahale ediyorum o nedenle işi kendi yapan adamı sevmediklerini çok iyi biliyorum gelelim sünger dokuya süngeri tüm tavandan mutlaka temizlemek gerekiyor yoksa yeni malzemeyi düzgün yapıştıramazsınız zaten bu malzemenin kenarlarının açılmasının nedenide kenarlardan içeriye dogru çürümüş süngeri temizlemem oldu fakat mecburen temizlemek gerekiyor yoksa kenarları tutturamazdım ,sprey yapıştırıcılar kullanım açaısından daha kullanışlı oldugu kesin fakat fazlada beklemek istemiyorum dunlopu tercih ettim.
Ekonomik olacagı kesin egerki ben bu tavanı bir tavancıya versem özellikle bu tamir işi için nasıl bir çalışma yapacaktı bilmiyorum fakat sadece bu tamir için dahi iyi para isteyecekleri kesindi.sadece tavan döşemesini degiştirmek için dahi aracınızın markasına modeline göre değişik rakamlar söylüyorlar,
tavan döşemesini 500-600 den aşağı yapmazlar abi mümkün değil
İlhan bey alakan için teşekkürler arkadaş şimdi onur oto döşemeyi cepten aradım Mustafa bey diye bir arkadaş çıktı konuyu enine boyuna anlattım arkası elyaflı olan ince ve esnek bir kumaş almamı önerdi egerki süngerli alırsam yapıtırıcıyı ön yüze kusturabilecegini söyledi bizim araçlarda süngerli doku kullanılmış fakat bunlar enjeksiyon makinesi ile zamanında basılmış o nedenle yapışkan izi olmadıgını fakat aynı malzemeyi elle yaparsak hem parmak izini belli edecegini hem de eger ki yapıştıcıyı kaçırırsak kumaşın üst yüzeyine yapışkanın çıkacagını söyledi ,esnek ve elyaflı bir kumaş al dedi fiyata gelince buradaki toptancı ile aynı rakamları söyledi kendisine teşekkür ettim ve kapattık.
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
Aynen öyle mert 600 den aşşagı burada rakam alamadım işin içinde birde tamir var o hariç.
[QUOTE=y-bsungur;19260]İlhan bey alakan için teşekkürler arkadaş şimdi onur oto döşemeyi cepten aradım Mustafa bey diye bir arkadaş çıktı konuyu enine boyuna anlattım arkası elyaflı olan ince ve esnek bir kumaş almamı önerdi egerki süngerli alırsam yapıtırıcıyı ön yüze kusturabilecegini söyledi bizim araçlarda süngerli doku kullanılmış fakat bunlar enjeksiyon makinesi ile zamanında basılmış o nedenle yapışkan izi olmadıgını fakat aynı malzemeyi elle yaparsak hem parmak izini belli edecegini hem de eger ki yapıştıcıyı kaçırırsak kumaşın üst yüzeyine yapışkanın çıkacagını söyledi ,esnek ve elyaflı bir kumaş al dedi fiyata gelince buradaki toptancı ile aynı rakamları söyledi kendisine teşekkür ettim ve kapattık.
işte benim dünden beri süngerli kumaş kullanmayın dememin sebebi..bana 6 sene önce kullanılmaz dediler aradaki malzmeyi bilmediğim için farklı malzemeli bir üst kasa mrcds in tavan kumşı ile değişim olmuştu....
doğru zaman doğru yer doğru insan=mükemmel netice.....ADAMIN HİÇ BİR MENFAATİ OLMADIĞI HALDE İZHAT VERMESİ BİLGİLENDİRMESİ NE GÜZEL BİR ŞEY...aynı yorumlar banada yapmıştı......işiniz kolaylaşıyor.....
Spyder lar ben yokken gelmiÅŸ. Pazartesi montaj var.....
In Vino Veritas in Aqua Sanitas
[QUOTE=toporomboz;19262]İlhan bey arkadaşım çok haklısınız herzaman dogru insanı bulmak kolay olmuyor ben desteginiz için ayrıca teşekkür ederim,aldıgım bilgi neticesinde arkası elyaflı kumaştan ve uygun renkten 2,5 metre aldım nasipse ya yarın ya da ertesi gün kaplama işini yapmış bitirmiş olurum diye düşünüyorum düz satıhda iş kolayda girinti çıkıntıyı nasıl yapmam lazım onu düşünüyorum ayrıca bugün tamir ettiğim tavanın tamirden artan fazlalıklarını kestim ve orijinal şekline getirdim.
Hadi amaaaaa......, biraz cesaret..., artık hayallerinize biraz fantazi katın.... :)
http://i394.photobucket.com/albums/p...psnyy4vxeb.jpg
bu arabaya oturan adamın kahve içip nargile tüttüresi gelir.
kahve kesin :)
İlhan bey arkadaşım çok haklısınız herzaman dogru insanı bulmak kolay olmuyor ben desteginiz için ayrıca teşekkür ederim,aldıgım bilgi neticesinde arkası elyaflı kumaştan ve uygun renkten 2,5 metre aldım nasipse ya yarın ya da ertesi gün kaplama işini yapmış bitirmiş olurum diye düşünüyorum düz satıhda iş kolayda girinti çıkıntıyı nasıl yapmam lazım onu düşünüyorum ayrıca bugün tamir ettiğim tavanın tamirden artan fazlalıklarını kestim ve orijinal şekline getirdim.[/QUOTE]
Harika durmak yok devam neticeyi göreyim cesaret gelecek gibi banada :) çok zevkli olmadığı kesin ben kozmetik kusurlarla uğraşmayı seviyorumda bu tavan işi zevkli gelmedi ama gidişatım TECAVÜZ KAÇINILMAZSA GEVŞE ZEVK AL durumuna gidiyor inşallah sizin netice beni tetikleyecek :) bu arada gece aklıma geldi bozuk yerleri çelik macun ile yapıp sonra zımparalasanız 1...polyester içine elyaf katmadan çift kompenantlı ürünü karıştırıp fırça ile sürüp sertleşince zımparalasanız 2....polyester esnek malzemedir kırılmaz!!! çelik macun kırılabilir ....sünger takviyesi benim içime sinmedi dersem yalan olmaz tekrar pırtlarsa emeklerinize yazık olur acaba ince elyaflar var beyaz yağmurlukların anorakların içinde oluyor soğuğu geçirmesin diye ondan düşünseniz? bu sünger nüksedebilir bence işlemi bitirmeden iyi düşünün..
buğün aracıma ilk önce muayene isyasyonuna gidip muayene işini halletikten sonra doğruca sanayiye eksozcuya gittim :)
son susturucuyu iptal edip daha küçük bir susturucu taktık ara mesafeye boru takıldı şimdi sesi duyuyorum ve çok keyif alıyorum...
Harika durmak yok devam neticeyi göreyim cesaret gelecek gibi banada :) çok zevkli olmadığı kesin ben kozmetik kusurlarla uğraşmayı seviyorumda bu tavan işi zevkli gelmedi ama gidişatım TECAVÜZ KAÇINILMAZSA GEVŞE ZEVK AL durumuna gidiyor inşallah sizin netice beni tetikleyecek :) bu arada gece aklıma geldi bozuk yerleri çelik macun ile yapıp sonra zımparalasanız 1...polyester içine elyaf katmadan çift kompenantlı ürünü karıştırıp fırça ile sürüp sertleşince zımparalasanız 2....polyester esnek malzemedir kırılmaz!!! çelik macun kırılabilir ....sünger takviyesi benim içime sinmedi dersem yalan olmaz tekrar pırtlarsa emeklerinize yazık olur acaba ince elyaflar var beyaz yağmurlukların anorakların içinde oluyor soğuğu geçirmesin diye ondan düşünseniz? bu sünger nüksedebilir bence işlemi bitirmeden iyi düşünün..[/QUOTE]
İlhan bey merhaba sünger olayını yaptım bitti zaten iki gündür de iyice kurudu hatta bu sabah kontrol ettim sünger inanılmaz şekilde yapışmış durumda dogal yollar haricinde ancak parça parça süngeri kopararak oradan ayırabilirim zaten süngerin yapıştığı alt zemin çok zayıf o süngeri çıkarmak istesem zemindede ciddi harabiyet oluşturabilirim o nedenle artık bu durumda kullanacagım kumaşıda kenarlardan içe katlayacagım için uzun bir zaman problem çıkaracağını zannetmiyorum.
gelelim tavan sökme işine ben zaten kapı fitillerine kızdım deli saçması bir cesaretle tavanı söktüm fakat çok ince işi varmış ayrıcada zaman isteyen bir işmiş bu kadar olacagını tahmin etmemiştim bu sabah kumaşı öylesine malzemenin üstüne serdim acaba nasıl olacak bir göreyim istedim iyiki kuru kuruya sermişim egerki altta en ufacık bir pürüz varsa hemen belli oluyor o nedenle sıfır numara kagıt zımpara ile malzemeyi en ufacık pürüzleri dahil olmak üzere elden geçirdim zımparaladım.
Beni şimdi düşündüren girinti ve çıkıntılara bu kumaşı nasıl oturtacağım daha önce bir kez tecrübem olsa hiç problem olmazdı,şimdi ilk kez yapacağım ve hata affetmeyecek bir çalışma olacak metal aksamda parçayı takarsın olmadı söker yeniden takarsın kumaş işi farklıymış ben bu kadar sanmıyordum bence kadınlar bu kumaş işine daha yatkın olsa gerek,çünkü yapışkanı sürüp kumaşı üzerine çektikten sonra olmadı kaldır yeniden yap olayı imkansız gibi bir şey yani hatasız bir çalışma yapmak gerekiyor yada ufak tefek hataya takılmadan sonuca razı olmak gerekiyor.
Ayrıca mutlaka ikinci kişi şart özellikle kumaşın malzeme üzerine serilmesi ve yapıştırılması ve araca montesi aşamasında bense tekim ikinci bir kişi yok bende iki yetişkin kız var onlarında bu tarz işler hiç ilgilerini çekmiyor o nedenle yardım etmek zorunda kalmayalım diye "hiii baba "by baba diyen yanımdan kaçıyor mecburen hanımdan destek isteyeceğim :), o da işim var diye atlatıp duruyor artık ikna edene kadar Onbin tane nazla niyazla uğraş dur valla başıma iş açtım arkadaş iyi düşün taşın :confused:,ya da kendine elinden iş gelir söz dinler bir yardımcı bul ondan sonra sök tak ne yapacaksan yap,Acaba kendime elinden iş gelir becerikli bir hatun Asistan mı bulsam ne yapsam.( Hep bu şeytan yokmu ah bu şeytan bak aklıma neler getiriyor.):p
Sonucu mutlaka paylaşacağım bu arada haberin olsun Tecavüz kesinlikle kaçınılmaz o nedenle cesaretimi toparlayıp şu yapıştırma işine bir başlasam şeytan azapta gerek.
ALLAH KOLAYLIK VERSİN :) arkadan öne doğru başlamak daha doğru gibi geliyor;birde dunlop tek katmı 2 katmı sürülecek?yazmıştım bir yerde okudum tek katı sürüp 1 gün bekleyip ertesi gün 2. kat sürüp herhalde 15-25 dk bekleyip yapıştırılıyor.you tubbe de :) yokmu tavan yapıştırma işi ....merakla bekliyoruz diye acele etmeyin demekki adamlar 600 törkiş lirayaı boşuna almıyr sök tak temizle yapıştır vs vs ANGARYASI ÇOK İŞİN :)
Abi bombeli yerlerde kumasin esneme payini kullanabilirsin korkma. Once kumasi kuruyken ustune ser elle bi dene potluk var mi bak. Sonra kumasi kaldir yapistiriciyi sur yariya kadar yada ceyregi kadar hali gibi rulo yapilmis kumasi yavastan acarak ser ceyrek kismina ceyregi iyice hatasiz yaptiktan sonra 2. Ceyrege yapistirici sur aynen devam. Olurda hatali buzgulu yapistirsan bile japon gibi aninda yapismayacak yavasca geri cekip hatali kismi tekrar duzgunce yapistirirsin
bence internetten subwoofer kumaş kaplaması tavan döşemesi kaplaması ile ilgili videoları inceleyin teknik olarak yardımcı olacağına inanıyorum. hatta ben bu ekteki linki izliyordum geçenlerde malzeme deri gerçi ama onu bile kaplıyorlarsa siz haydi haydi başarırsınız. Bende bu aralar wj nin farının içine bixenon mercek koyma peşindeyim bitince paylaşacağım.;)
https://www.youtube.com/watch?v=IaSm3zoWrAo
Söz verdiğim üzere....
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...ce3942cba1.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...2942081b35.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...f67965cab1.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...b099ece379.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...33e8e7fdb0.jpg
Fotolar süper araç süper farlar on numara güle güle kullan Allah nazar vermesin
- - - Mesaj BirleÅŸtirme - - -
Evvveeeeetttt ;) Kapladım ve bence süpperrr oldu en azından eskisinden çoookkkk çok daha iyi oldu :D en azından bu kadara kadar düzeltebilecegimi tahmin ediyordum ve tahminimde de yanılmadım ,çok meşakkatli ve yorucu bir iş olduğunu söyleyebilirim öyle youtube da gösterilen videolardaki gibi bizim zj lerin tavanları düz degil bizimkilerde sagda ve solda oldukça derin el tutumak girintileri tepe bilgisayarının oyugu ve direk kenarlarında çok kavisli girinti ve çıkıntılar var birde bende sunroof var,ince işi ve zımpara işi çok dikkatli yapılması gereken bir iş aksi takdirde hemen belli ediyor.
Tavan kaplaması yapacaklar için gerekli şartlar
1:tüm çalışma malzemelerinin ( Kumaş ve kaplama esnasında kumaşı zemine bastırmak için kullanmanız gereken aynı kumaştan kenara çıkartılmış temiz bir parça kumaş,kaplanacak malzemeyi üzerinde çalışacağınız düzgün bir masa sistemi,Makas,jilet,yeterli miktarda ve temiz bir kutuda yapıştırıcı,elinize bulaşan yapıştırıcıyı çıkarmak için sprey halinde gaz veya solvent,en az iki adet sıfır fırça vs vs malzemeler ) hemen yanınızda ve düzenli bir şekilde olması şart.
2:sessiz ve sakin bir çalışma sahası,düzenli bir çalışma ortamı,sukunet,hassas bir el ayarı,acelecilikten uzak santim santim iş yapabilecek şekilde ince bir işçilik,
3:uygun ve yeterli seviyede yapıştırıcı( ben dunlop kullandım tavsiye ederim )
eger bunlar hazırsa ve tavanı kirlerinden süngerlerinden arındırmış ve gereken tamirleri yapmış ve tavanı komple zımparadan geşçirmişseniz artık kaplamaya hazırsınız
Zemini öncelikle ikiye böldüm ve ilk bölümden başlayarak yapıştıcımı dunlopu sürdüm ve fırçayla tüm zemine yaydım,kumaşa ise sadece küçük çarpı işaretleri atarak hafif miktarda yapıştıcı sürdüm kumaşa fazla yapıştırıcı sürmedim ve kumaşa fırçayla bastırmadım fakat kaplanacak tavan zeminin tamamen dunlopla kapladım ve zeminin kurumasını bekledim ortalama 20 dakika içinde parmagımı zemine dokundurdugumda kesinlikle yapıştırıcının parmağıma bulaşmadıgı bir noktaya kadar kurumasını bekledim ve iyice kuruduktan sonra kumaşı dikkatli bir şekilde yapıştıracagım zemine yorganı üstüme çeker gibi çektim ,burada dikkat edilmesi gereken şey dunlopu gören kumaş mıknatıs varmış gibi inanılmaz bir kuvvet ve çekim gücüyle tavana yapışıyor bu noktada hassas çalışmak gerekiyor dikkat eder ve hassas davranırsanız hiç bir problem olmadan kumaş dunlopla beslenmiş zeminde neresi varsa oraya dogru zaten kendi oturuyor dikkat etmek gereken yerler girinti ve çıkıntılara kumaşın yeterli şekilde girmiş olduğuna dikkat etmek lazım aksi takdirde farketmez ve üzerinden de biraz zaman geçerirseniz o kumaşı o zeminden ayırmak çok zor.
Bu gün ögleden sonra başladım üç saat içinde kaplama işini tek başıma bitirdim şimdi kenarları içeri katlamak ve bazı oyukları açmam gerekiyor onlarda bitince iş bitmiş olacak yakın zamanda foto paylaşacagım.
o plakalıktaki başkanlık tacımı?;)
Yok kullandığım programda en komik olmayan resim oydu, diğerleri Papyon, pipo, mickeymouse falan:) Kendimin başkanı olacak kadar özgürüm o yeter😉