Jeeplerimizde Yangına karşı alınabilecek önlemler..
Arkadaşlar sabah forumları dolaşırken bu konu dikkatimi çekti. Sonuçta çoğunluğumuz lpg li ve modeli eski sayılabilecek jeeplere biniyoruz. Tamam yangın yeni yada eski araç pek dinlemez..
Önleme şansımızda pek yok gibi bence. Ama en azından dahada alevlenmesini önlemek adına;
Ben 2lt lik yangın tüpü yerine 6lt tüp almayı düşündüm. Ayrıca wj 25km hızın üstüne geçtiğinde otomatik olarak kilitlenen ve sürücü kapıyı açmadan veya düğmeden iptal edilmeden açılamayan kapı özelliğini iptal ettim..
Bu konu da başka önerileri olan var mı?
Sony Xperia Z5
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
aynen bendede çift tüp var sürücü koltuk altı resimde görüldüğü gibi ve bagajda....ALLAH korusun hepimizi...ama bu küçük söndürücüler ne kadar işe yarar bilemem...erol arkadaşın fikri iyi bişi 6 kglık...Eklenti 2063
Alıntı:
GC2013 Nickli Üyeden Alıntı
Bu zj/wj icin hood liner/isolater dedigimiz kaput alti sungerden nerede bulabiliriz. Bu malzeme zamanla parca pincik oluyor. Yenilemek motor yangını icin onlem olabilir
Tap tapa tapa tap... Tap tap
Serkan Abi, o isi yapan firmalar var. Arac ses yalitim yaz bulursun. Ozel malzemeler ile kaput, kapi, tavan dahil her yeri kapliyorlar.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Alıntı:
Han Solo Nickli Üyeden Alıntı
bu arada benim zj senin araçtan 3 yaş yaşlı km olarak daha yüksek daha eski teknoloji ama benim kapı fitillerinden ses gelmiyor ve hala fabrikadan çıktıığı gibi ...senin wj gibi henüz tofaşcıdan kapı fitili alıp takmadım zj ye :))) yeni fitillerin nasıl ses yapıyor mu :)
ha bide koltuk ısıtmaları var mı yok mu ısıtma var da düğme mi yok düğme var da ısıtma mı yok yoksa hepsi mi yok var da çalışmıyor mu nasıl bi kaos olm o öyle ... ben açınca ısıtıyor da ondan sordum hani 3 yaş teknoloji farkı var ya... cam çerçeveleri ne durumda pul pul dökülüyor dimi ultra nano yeni teknoloji
Koltuk isitma var mi derken?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...db1b41996a.jpg
Sizde Quadra-Drive mi var bu arada yoksa NO-Drive mi? :)
Evet sizin kapı fitillerinden ses çıkmaması güzel bir olay. Aracın içinden gelen şangırtılar şungurtular dışardan gelen sesleri iyi bastirip iceri almasini engelliyor :)
BaÅŸka da bir ÅŸey demem :))))