PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki Jimny Arka Kampana Diske Dönüşümü



fbmy
23.Þubat.2015, 22:29
Jimny min arka frenlerini diske çeviriyorum. 2 off road'da biten balatalar ve her off road'da ayarı bozulan el freninden bıktım. :) Bunun içinde disk dönüşümüne karar verdim. Dönüşümde Orjinal jimny ön disk, renault megane 2 arka kaliper kullanıyoruz. Megane kaliperi ile orjinal el freni telini revizyonsuz kullanabiliyoruz. Fikir vermesi açısından bir kaç foto' ekliyorum.

Han Solo
24.Þubat.2015, 00:38
herhangi bir ek tadilata gerek kalmıyor mu ..jimny kullanan birçok arkadaş var acaba onlar ne yaptı...tüm jimnyler arka taraf kampana mı

fbmy
24.Þubat.2015, 09:07
Büyük bir tadilata gerek yok. Sadece kaliperi bağlamak için bir taşıyıcı (fotoğraflarda var) ve kaliperin üstüne el freni teli için bir parça yapılması gerekiyor. Kampana tertibatı sökülüp yerine direk takılabiliyor. Araç daha tam bitmedi bu gün akşam teslim alacağım.

Tahminen hidrolik boruları kalipere bağlamak için değişiklik gerekebilir.

Bildiğim kadarı ile ülkemize ithal edilen jimny'lerde orjinal arka disk fren gelen araç yok. Az sayıda daha önce diske çevrilmiş araç var, diğerleri de kampana ile kullanmaya devam ediyor.

Dragon
24.Þubat.2015, 10:21
çok başarılı...

fbmy
26.Þubat.2015, 11:15
Teşekkür ederim.

Aracı dün aldım. Frenleme çok iyileşmiş. Islak zemin ani frende de arkalar kitleyip savurma yapmıyor. Uzun zaman sonra güçlü bir el freni çok keyifli. :) Tahmin ettiğim gibi fren hidrolik boruları da değişmiş. Şimdilik gözlemlerim bunlar. Bilgi edindikçe detayları paylaşırım.